Медицинската комисия към БФС е отправила препоръка до Изпълкома за отлагане на старта на следващата кампания на родната efbet Лига. Причината за това е увеличеният брой заразени с коронавирус футболисти в отборите.

Редица родни клубове вече обявиха серия положителни тестове на свои играчи. Със заразени футболисти са пловдивските Локомотив и Ботев и Дунав Русе, а преди това положителни имаше в ЦСКА, Царско село, Черно море, Славия, Етър. 

Антон Узунов
55 снимки

Положението във Втора лига също не е цветущо, след като в Локомотив Горна Оряховица и Миньор Перник има множество зразени, а към тях вчера се присъедини и Септември София, който също обяви положителна проба. 

Затова се очаква до няколко дни БФС да се събере на извънредно заседание и да гласува за отлагане, тъй като само то може да вземе такова решение. Това означава, че новият сезон ще започне с една или две седмици по-късно. Сега стартът бе планиран за 24 юли, петък.

36 снимки

Според медицинската комисия първенството трябва да тръгне на 31 юли или 7 август, като по-вероятно е да бъде избрана втората дата.

Решението да се отложи стартът на първенството пък означава, че двубоят за Суперкупата между Лудогорец и Локо Пловдив също ще бъде с променена дата - най-вероятно неделя, 26 юли. 

Писмото с препоръката е било изпратено и до Министерството на младежта и спорта. Възможно е на заседанието на Изпълкома да бъде обсъден и вариант за промяна на формата и преминаване към 16 отбора без плейофи.