Интерес от Полша и Кипър има към Джонатан Перейра от Берое. Бразилецът, който блесна с два гола в първите два мача на тима, а направи и асситенция в загубения от Славия четвъртфинал за Купата на България, играе много силно дори на непривичен пост. Треньорът Петър Хубчев залага на него като ляв бек след промените през зимата и напускането на Александър Василев в посока Локомотив Пловдив. 
 
Договорът на Джонатан, който проби по родните терени с екипа на Ботев Пловдив, изтича в края на сезона и той вече има право да води разговори с други клубове. Още повече, че след промените в управлението на “зелено-белите”, играчът се съгласи заплатата му да бъде намалена. 
 
Все още е неясна ситуацията с Умар Камара, чийто контракт също изтича в края на май. Националът на Мавритания бе върнат в състава от Хубчев, въпреки че имаше нагласа да бъде освободен още през зимата. Не е сигурно и бъдещето на Алюн Фол. През есента доскорошният спортен директор Ивко Ганчев успя да активира клаузите за удължаване на контрактите на Абубакар Тунгара и продадения в ЛАСК Омар Сако. /“Мач Телеграф”