Славия, чрез своята пресслужба, отговори на нападките на гръцкия сайт gavros.gr, който остро атакува стража на белите Антонис Стергиакис. Повод за статията бе поражението на младежкия национален отбор на южната ни съсседка с 0:5 от Хърватия. Стергиакис нямаше вина за нито едно от петте попадения, но въпреки това отнесе сериозно количество критики.
 
Прилагаме текстът без редакторска намеса:

"Репортерът Манолис Гавиотис, обявил се за анализатор, е познат в Гърция критик на футбола, известен и с това, че наскоро в сайта му gavros.gr тържествено отбелязаха неговия "репортерски юбилей" -  като репортер бил отразил 25 мача. Никак не са малко, браво! Преди точно месец този познавач, пак в същия сайт, погна самия Лионел Меси и го съсипа, че "Байерн" разгроми "Барса" с 8:2, защото "...Меси нищо не игра...".Сега подхвана Стергиакис и го обяви за най-виновен за 0:5 на гръцките младежи срещу Хърватия. Най-виновен, защото бил вратар на ...предпоследния в българското първенство Славия, не искал да подпише с Олимпиакос и т.н. и т.н., ах, този никакъв вратар  Антониос Стергиакис...

Маноле, Маноле, не четеш, а бързаш да пишеш. Само напомняме на такива като Манолис. Да знаят и те, че когато Стергиакис дойде в Славия на 16 години от трета Солунска махала не можеше с две ръце да пипне гредата над него. Именно треньорите на Славия, а не на Олимпиакос, го научиха да лови топката, да скача и да я боксира, а не да се боксира с нападателите на противника, научиха го да отбива, да се пласира и да хваща дузпи. Поради това 3 години по-късно го извикаха в Гърция да облича националната фланелка - първо на юношите, година по-късно и на младежите. След като отмине пандемията може и на първия отбор на Гърция да облече екипа, ако анализаторът Манолис Гавиотас вече не му е толкова сърдит.

Впрочем, Стергиакис е единственият сред връстниците си в гръцкия футбол, носител на национална купа (Купа на България) със Славия,бронзов медалист в шампионата  на България със Славия и е с 80 официални мача в елитния професионален футбол. Манолис трябваше да ги знае тези факти, преди да анатемоса 21-годишния вратар - гръцки гражданин, рожба на бялата футболна школа, но в България.
Манолис Гавиотас е единственият, засега, футболен анализатор, който разпространява мнение, че е възможно само един вратар, който и да е той, да е виновен за загуба с 0:5 ! Ами останалите 10 играчи на Гърция къде са били, Маноле, извън стадиона ли?
 
Поздравяваме Гавиотас за "откритието" му и още утре ще изпратим заключението му в Комисията по безхаберие на УЕФА.

Борислав Константинов
Пресслужба на Славия, иначе дълги години редови репортер, отразявал финалите на 7 световни първенства