След Марселиньо и Вандерсон трети бразилец може да стане част от националния отбор. Става дума за десния защитник на Лудогорец Сисиньо. От началото на този месец той вече има права да играе за България, тъй като се навършиха пет години от идването му в Разгред.

Сисиньо беше закупен за 1 милион евро от гранда Сантос през лятото на 2015 година. До момента той има 148 мача (96 в елита, 41 в Европа и 11 за Купата и Суперкупата на България), в които е реализирал един гол, а през последните сезони се доказа като един от най-добрите на поста си в efbet Лига.

Георги Дерменджиев, който познава отлично Сисиньо от съвместния им престой в Лудогорец, знае много добре, че вече може да разчита на бразилеца, който така или иначе има български паспорт.

За позицията на десния защитник първи избор е Страхил Попов, а Дерменджиев е викал в националния тим още Виктор Попов от Черно море и Иван Турицов от ЦСКА. Преди време Красимир Балъков разчиташе и на Георги Пашов, който обаче не попада в плановете на Дерменджиев за момента. / „Меридиан Мач“