ЦСКА приема днес Лудогорец от 21:00 часа на стадион „Българска Армия“ в дербито на 29-ия кръг. Двубоят за „червените“ е от голямо значение, докато разградчани вече си осигуриха предсрочно деветата титла и ще играят за своята чест.


Дербито може да наблюдавате пряко по DIEMA SPORT и онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA. Както винаги Gong.bg. ще проследи всичко най-интересно за вас от сблъсъка на "Българска Армия"


В лагера на „червените“ настроението е минорно след драматично загубения финал на дузпи за Купата на България срещу Локомотив Пловдив в сряда. В тима няма само психическа, но и физическа умора, след тежките 120 минути на стадион „Васил Левски“ при тежките атмосферни условия. През седмицата на „Армията“ бе направена и треньорска рокада, след като Милош Крушчич подаде своята оставка, а неговият пост бе зает от бившия треньор на ЦСКА Стамен Белчев. Българският специалист ще има тежката задача да извади от психологическата дупка тима и да успее да се пребори за европейска квота в последните три мача от сезона. Той има и още главоболия, защото няма да може да разчита на трима от основните си футболисти. Валентин Антов, Кристиан Малинов и Рубен Пинто са наказани за двубоя с Лудогорец, а до последно под въпрос ще бъде и Евандро, който е счупил костица в мача с Локомотив Пловдив. Отсъстващ е и Томи Юрич, който даде положителна проба за коронавирус.

От своя страна „орлите“ са психически освободени и ще играят единствено за своята чест. Треньорът на разградчани Павел Върба няма да може да разчита на голмайстора си Клаудиу Кешеру, който се подложи на операция след спечелването на титлата. Чешкият специалист сподели преди навечерието на двубоя с ЦСКА, че ще използва този мач като репетиция за квалификациите на Шампионската лига и тимът ще даде всичко от себе си, за да победи "червените". Времето за подготовка след края на сезона е много малко и Лудогорец ще използва всяка възможност, за да се подготви максимално добре за атакуване груповата фаза на най-комерсиалния европейски клубен турнир.

Любопитното е, че ЦСКА все още няма победа над разградчани в София. От изиграните 13 двубоя помежду им Лудогорец има четири успеха, а 9 срещи са завършили наравно.