Ще оставим ли задкулисието да разбие на пух и прах българския футбол? Сегашният формат на efbet Лига е доста интересен и успешен, но част от управниците искат да го променят, защото преследват собствен интерес и не им пука за развитието на най-популярната игра.

Моля, да ме извините за израза, но идеята за промяната на един доста успешен формат, е една от най-големите простотии. Още повече пък да бъде гласувана на Изпълкома в сряда. Потресаваща новина! Президентът на Професионалната футболна лига Стефан Капралов, който бяхме забравили, че съществува, е внесъл преди няколко дни писмо за разглеждане на формата на efbet Лига, под меко казано смешният претекст: "Рестарт на първенството". 

Пази Боже да се наложи Капралов да ни оправи футбола. Направил ли е този човек нещо смислено в професионалната си кариера, та на него да разчитаме?  

Господин Капралов, господа кандидати за разсипници на футбола, това ли е вашият рестарт!? Да унищожите едно от малкото хубави неща във футбола! Форматът с плейофите е доста успешен. Каква е целта ви? Да се върнем в блатото със съмнителните мачове от преди години? Отбори, които не се борят за нищо, и се чудят каква врътка да направят?

Ето каква пародия замислят "умовете": родният елит се връща към формат с 16 отбора. 

Освен това, идеята е да бъдат махнати и плейофите и тази година да няма изпадащи. Накратко казано - убива се интересът и интригата в шампионата и до голяма степен ще гледаме приятелски мачове...

За какво се борихме години наред да изкореним съмнителните срещи? И точно, когато сигналите за Черно тото значително намаляха, определени лица искат да върнат футбола в калта. В блатото, където въпросните хора успешно виреят. 

Знаете ли кое е най-лошото? Определен кръг хора правят отчаяни опити да съсипят българския футбол, но след време същите тези най-много ще се оплакват, че няма спонсори и рекламодатели, които да подпомагат най-популярната игра. В този момент първенството ни не е от най-качествените, но благодарение на формата интригата е жива и интересът е голям. Когато има здрави, честни и оспорвани битки, качеството ще се повиши.  

Не би трябвало да има никакво съмнение, че настоящият формат с плейофите не трябва да се пипа... 

Защо насила трябва да лишаваме българския запалянко от футболно зрелище? 

Защо искаме да изгоним спонсорите?

Защо искаме да убием първенството, като премахнем изпадащите отбори?  

Знаят ли архитектите на безумната идея за промяна на формата на шампионата, че България може да получи тежка санкция от УЕФА - изваждане на водещите клубове от евротурнирите. 

В никакъв случай не бива да позволяваме форматът на шампионата да бъде променен. Ако това се случи под натиска над задкулисието, българският футбол ще пострада. 

И нека тези, които искат да съсипят футбола, да излязат с лицата си, а не повечето от тях да се крият. Правят го, тъй като в действията им няма никаква стратегия и градивна мисъл, а само личен интерес. Такъв, който ще отведе българския футбол отново в блатото, където част от футболните ни управници успешно виреят...

Със свити сърца ще следим Изпълкома в сряда и силно се надяваме управниците да проявят здрав разум, а не да се превърнат в палачи на българския футбол.