Вторият съперник на ЦСКА 1948 в Турция е отбор с традиции в украинския футбол.

Олександрия е от град Александрия в Украйна с треньор Володимир Шаран. Съставът е бронзов медалист от местната Премиер лига през сезон 2018/19. Клубният им стадион „Ника“ е с капацитет 7000 места.

През миналата кампания Олександрия влезе в групите на Лига Европа, където премери сили с тимове като Волсфбург, Гент и Сент Етиен. Украинците спечелиха и три точки в групата си след две равенства със Сент Етиен и едно с Гент.

От старта на организирания футбол в град Александрия през 1948 г. името на отбора се е сменяло цели пет пъти (Шахтьор, Полиграфтехника, Олександрия, ПФК Олександрия, ФК Олександрия), като настоящето име ФК Олександрия е от 2014 г. след сливане с отбор, наречен УкрАгроКом.

Любопитен факт е, че добре познатата на всички „армейци“ година – 1948, изобразена на емблемата на Олександрия, отбелязва годината на началото на футбола в Александрия, а не основаването на клуба.

Когато тимът носи имената Полиграфтехника и ПФК Олександрия на емблемата му стои годината 1990. Това е моментът, от който клубът вече не се казва Шахтьор. Клубният стадион „Ника“ пък е построен на мястото на съоръжението на стария Шахтьор.

Жълто-черните минават през украинските трети и втори футболен ешелон преди да заслужат елитния си статут. Тимът е шампион от Втора лига от 2006 г. и двукратен шампион от Първа лига от 2011 г. и 2015 г.

През последните години „елените“, както е прозвището на Олександрия, се превърнаха в един от стабилните представители на украинската Премиер Лига.