Новакът в елита Спартак Варна официално представи новия си старши треньор. Както Gong.bg писа по-рано, това е Кириакос Георгиу, който официално беше представен от президента на клуба Павлин Николов на пресконференция в сряда. Негов първи помощник ще бъде Левон Апкарян.

Преди малко повече от седмица Георгиу пое Академик Свищов, като стартира сезона с победа, но след като е получил офертата от Спартак, е постигнал съгласие с ръководството на Академик да прекратят съвместно работата си.

Снимки: Startphoto.bg
11 снимки

За гръцкия специалист това ще бъде втори период в тима, след като бе начело на отбора през 2019-а година във Втора лига. Освен това, Кирякос е бил начело на Родопа и Оборище, като също така бе в щаба на Бруно Акрапович в Локомотив Пловдив.

Георгиу наследява на поста в Спартак Александър Томаш, който отиде в ЦСКА миналата седмица, за да замени освободения Томислав Стипич.

Спартак Варна направи страхотен старт на сезона и към момента заема третата позиция в efbet Лига с четири победи, две равенства и само една загуба, като изостана само с две точки от лидера Левски. В последния им мач срещу Левски (0:0) начело на тима застана директорът на школата Иван Цветанов.

подкрепя българския спорт