Пирин Благоевград представи днес четвъртото си зимно попълнение и това е 32-годишният латвийски централен защитник Виталис Ягодинскис. Той трябва да запълни отбраната на орлетата, които се борят за оцеляването си в еfbet Лига.

Преди него на стадион Христо Ботев пристигнаха Асен Дончев под наем от ЦСКА, френският халф Моду Диане и младият български бранител Лазар Боянов, който до зимата играеше в Португалия. Напусналите също са четирима – украинците Дмитро Семенив и Данило Кондраков, беларуският халф Владимир Медвед и Мартин Бачев, който премина в Ботев (Враца).

"Пирин привлече латвийския централен защитник Виталис Ягодинскис с договор до края на сезона. Новото попълнение на нашия отбор има 31 мача за националния тим на Латвия. За последно Виталис, който точно днес навършва 32 години, играе за Рига ФС, чийто екип в своята богата кариера носи в продължение на общо 5 пълни сезона. В родината си високият 191 см бранител е играл още за отборите на Валмиера, Даугава Рига и Вентспилс", написаха на страницата на Пирин, след като приветстваха с "Добре дошъл" Виталис Ягодинскис.

Кариерата му преминава през втория състав на Динамо (Киев), а в украинския елит играе два сезона в тима на Ховерла Закарпатие (Ужгород). Също така защитава цветовете на елитния унгарски Дьошдьор, както и на Политехника (Яш), с който играе в румънската Лига I.

Пирин стартира пролетния полусезон с поражение от Левски с 1:2 и победа със същия резултат при визитата на Ботев (Враца). С 19 точки те заемат 14-о място в класирането.