Петър Занев бе избран за временно изпълняващ длъжността управител на ОФК Пирин (Благоевград). Предложението, направено от кмета на община Благоевград - Методи Байкушев, бе прието на извънредна сесия на Общинския съвет. Занев поема Пирин с 33 гласа „за“, четири – „против“ и един въздържал се. До средата на септември той беше в клуба като спортен директор.
 
С днешното гласуване общинските съветници освободиха досегашният управител на клуба Атанас Дафинов, който подаде оставка преди повече от две седмици. Преди гласуването кметът на Благоевград каза пред общинските съветници, че предварителната информация е, че клубът не е в добро финансово състояние и обяви предложението Петър Занев да поеме временно клуба. 
 
Преди гласуването Занев каза, че дефицитът в бюджета на клуба е около 900 хиляди лева. Решение за спасяване на клуба той вижда с труд, намиране на нов собственик и на спонсор, редуциране на излишните разходи, оптимизиране на бюджета и строга финансова дисциплина във всички направления.  
 
За спортно техническото състояние можем да говорим за мъжество, характер, на хората, които работят в клуба, последните девет  месеца всеки един от работещите хора в клуба допринесе за това отборът да е в професионалния футбол, каза още Петър Занев. Той обяви, че основаната задача сега ще бъде интегриране на млади таланти с потенциална продажба, за да се подпомогне финансовата стабилност на клуба. 
 
Всички знаем, че развитието на клуба се корени в детско–юношеската школа, каза още Занев. Сред намеренията му е стартиране на програма за възпитаване на ценности на децата в ранна възраст. Той оцени положително работата на ръководството на школата, но допълни, че предстоят разговори с тях във връзка с финансовото състояние на клуба, за да се разбере „дали гледаме в една посока“. 
 
Последните девет месеца имиджът на Пирин бе „смъртно ранен“, каза още Петър Занев и допълни, че желанието му е да отвори институцията към обществеността и да се работи в пълна прозрачност. 
 
Предложението Занев да поеме временно клуба до избор на управител предизвика близо едночасови дебати в залата на Общински съвет – Благоевград. Във връзка с екипа си, Занев каза, че ще бъде обявен допълнително, но засега сигурно име е Петър Михтарски. 
 
Преди гласуването кметът на Благоевград Методи Байкушев каза, че не би искал да се излъчва сигнал пред обществото „че една ли не спасяването на клуба е сигурно, стига да има добра концепция“. Адмирирам мъжеството на Петър Занев да поеме временно управлението, защото спасяването на клуба не е сигурно, заяви още Байкушев. 
 
Автор: БТА/Десислава Велкова