ЦСКА продаде полузащитника Кристиян Малинов на новака в белгийската елитна дивизия Льовен. Националът премина днес медицински прегледи и подписа договор за три години.
Според неофициална информация в касата на ЦСКА ще влязат над 400 000 евро. "Червените" ще получат и сериозен процент при бъдеща продажба на родния национал.

Трансферът на Малинов в Льовен е осъществен със съдействието на мениджърите на Кевин де Бройне - Патрик Де Костер и Юнус Умури.

26-годишният Малинов бе основен футболист в състава на ЦСКА в последните сезони, като има 139 официални мача с екипа "червените", в които отбеляза 7 гола и записа 14 асистенции. 

В този клуб е играл и друг български играч - Иван Бандаловски, който носи фланелката на белгийския отбор през сезон 2013/2014.

Ето какво написаха на официалния сайт на "червените":
 
Армейци,
 
халфът Кристиян Малинов ще играе занапред в белгийския Льовен. Полузащитникът премина успешно медицински прегледи и парафира личния си контракт, като преди това двата клуба бяха уточнили финансовите параметри по трансфера. Освен солидна сума, червените ще получат и сериозен процент при бъдеща продажба на родния национал.
 
В продължение на 4 сезона Малинов изигра общо 139 мача с червената фланелка във всички надпревари, в които отбеляза 7 гола и записа 14 асистенции.
 
Благодарим на Кристиян Малинов за постоянството, винаги всеотдайната игра и плам, с които се изявяваше на терена и му пожелаваме здраве, успехи и всичко най-добро в новото футболно предизвикателство.
 
На добър час!