Забраната за присъствие на фенове на спортните мероприятия у нас беше удължена заради разпространението на коронавируса. Министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов издаде нова заповед, влизаща в сила от днес (12 ноември), според която ограничението е в сила до края на месеца - 30.11.2020. Това означава, че дербито ЦСКА - Левски, което е по програма на 21 ноември, ще се играе пред празни трибуни. 

Към момента обаче не е ясно дали срещата между "червените" и "сините" ще остане за тази дата, тъй като на "Герена" в момента има общо 14 футболисти с положителни тестове за COVID-19.

"Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи  на закрито и открито се провеждат без публика. Изключение се  допуска по отношение на международния турнир по тенис Sofia Open 2020, като настаняването на зрителите е най-малко през две седалки, при спазване на физическа дистанция от 1,5 метра и задължително носене на защитни маски за лице", пише в заповедта на министър Ангелов.

документ