Отборът на Локомотив Пловдив официално обяви, че се разделя с перуанския национал Паоло Уртадо. Двете страни са се разбрали, че е най-добре футболистът да се прибере в родината си заради кончината на майка му.

Въпреки солидната си визитка, в която присъства и участие на Мондиал 2018 и сериозни отбори като Пенярол, Рединг, Витория Гимараеш и Коняспор, Паоло така и не успя да се наложи на „Лаута“. Той бе взет едва през зимата със статут на звезда и дебютира през март при 1:1 с Берое. Договорът му беше до лятото. 

В същото време „черно-белите“ обявиха, че са преподписали с българския национал Бирсент Карагарен. От клуба обаче не уточняват за какъв срок е новият му контракт.  

Карагарен е част от Локомотив Пловдив от 2018 година. Със силните си изяви с екипа на „смърфовете“ 28-годишният футболист проби в националния отбор на България.

Ето какво написаха от Локомотив Пд на официалния си сайт:

Считано от днес Паоло Уртадо не е играч на ПФК Локомотив. Предвид неприятната новина, която го споходи, двете страни се разбраха, че е най-добре футболистът да се прибере в Перу. Клубът благодари на Паоло Уртадо и още веднъж изказва съболезнования на него и семейството му.

Също днес ПФК Локомотив преподписа с Бирсент Карагарен. Националът удължи своя договор с “черно-белите” и ще продължи да бъде на разположение на Александър Тунчев.