Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков даде извънредна пресконференция по повод ситуацията в клуба и разясни детайли по темата. Той обяви официално, че собствениците на "червените" Гриша Ганчев и Юлиян Инджов се оттеглят от клуба.

Антон Узунов
4 снимки

Още по темата:

Гриша Ганчев свиква събрание на акционерите в ЦСКА

Акциите на ЦСКА се подаряват – не им се търсят пари

Стойчо Младенов застана плътно зад Гриша Ганчев

"Пресконференцията беше свикана по повод изявлението от нашите собственици за прекратяване на издръжката към ЦСКА и съответно ние като клуб решихме да организираме този брифинг, за да може всички хора в България, които се интересуват от бъдещето на ЦСКА, да бъдат наясно със случката. Имах разговор с нашите собственици, които са категорични в намеренията си да приключат с финансовите си ангажименти към днешна дата. Ганчев е категоричен в решението си независимо от разговора, който проведох с него. Той счита, че в тази ситуция е в невъзможност да издържа клуба".

"Има няколко акцента: в близките две седмици нашите собственици ще изчистят задълженията, които ЦСКА има към техни фирми, за да може клубът да е „на чисто” от финансови ангажименти към Ганчев и Инджов. Това е важен момент, който държах да съобщя. Акциите на клуба ще бъдат подарени на желаещи да ги имат, така че всеки, който желае да продължи да издържа ЦСКА и да се грижи за съществуването на клуба, ще има тази възможност – на безценица, да ги получи. ЦСКА и собствениците гарантират, че финансите на клуба са стабилни, а отборът ще може да завърши годината без финансови тревоги. Това е важно с оглед всички състезатели, ръководство и служители в клуба – да не се притесняват за техните ангажименти и договори до края на сезона", добави той.