Отборът на ЦСКА официално продаде халфа Юнус Санкаре на гръцкия гранд Панатинайкос, обявиха „червените“ на сайта си. Твърди се, че договорът на сенегалеца е за година и половина.

„Избрах Панатинайкос, защото е страхотен клуб и може да изпълни желанията на всеки футболист, който има амбиции. Много се радвам, че съм тук. Познавам техническия директор Пиер Дреоси от години и беше по-лесно да реша да дойда, познавам и треньора. Добре е, че говорят френски, защото това ще ми помогне да се адаптирам. Искам да помогна на Панатинайкос да изпълни целите си, да се върне в Европа и да играя там с този екип“, заяви Санкаре след подписването на договора му.
 
По информации от Гърция, халфът е подписал като свободен агент, но от ЦСКА не са обявили раздяла с футболиста. По-рано днес медиите съобщаваха, че Санкаре преговаря с ръководството на "червените" за прекратяване на договора.
 
В официалното си съобщение "червените" пишат, че са продали халфа на гръцкия гранд, но не по желание на клуба. Трансферната сума и детайлите по контракта не се споменават.
 
Ето какво написаха от ЦСКА на сайта си:
 
Армейци,

ЦСКА трансферира халфа Юнус Санкаре в гръцкия гранд Панатинайкос. След нелеки преговори ръководството на червените постигна договорка по всички свои финансови условия и френският полузащитник ще облече екипа на атинския клуб.

ЦСКА направи всичко възможно да задържи футболиста и за пролетния полусезон, но решаващо се оказа неговото желание да търси ново предизвикателство. Трансферната сума и детайлите по контракта остават конфиденциални.

Пожелаваме успех и късмет занапред на Юнус Санкаре, който записа общо 23 мача, 3 гола и 5 асистенции с армейската фланелка във всички надпревари и бе със сериозен принос за пробива на тима в Лига Европа през есента.