ЦСКА официално привлече полузащитника Федерико Николас Варела Ескудеро. 25-годишният футболист се изявява като плеймейкър и през есента защитаваше цветовете на елитния турски Денизлиспор. Tой премина днес медицински прегледи и парафира личния си договор, след което се включи в следобедната тренировка на отбора. Не е изключено, по преценка на треньорския щаб, новото попълнение да направи своя неофициален дебют в утрешната контрола срещу Ботев Враца.

Феде Варела, както е наричан халфа за по-кратко, има интересен път на развитие досега. Той е аржентинец по рождение, но детството му преминава в Испания, където получава местно гражданство. Кадър е на школата на Селта Виго, след което преминава в швейцарския тим Стад Нион. Качествата на младока впечатляват скаутите на Порто и на 18 годишна възраст техничарят подписва договор с „драконите“. В продължение на три сезона Варела изиграва 70 мача и отбелязва 16 гола за дублиращия тим, а в началото на 2018г е преотстъпен в Портимонензе, с който дебютира в елита на Португалия. Кариерата му продължава в испанската Сегунда дивизион с тимовете на Райо Махадахонда, Леганес и Лас Палмас преди да се стигне до трансфера му в Денизлиспор.

По този начин "червените" успяха да намерят заместник на напусналия Юнус Санкаре посока Панатинайкос часове след напускането на французина от "Българска армия".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CSKA Sofia FC (@cskasofiafc)