22-годишният краен защитник Андрей Йорданов подписа с Ботев Пловдив, обявиха от клуба. За последно той игра за Пирин Благоевград, а в кариерата си е бил част от Крумовград, ЦСКА 1948, Царско село, Литекс и ЦСКА. През март Йорданов получи и дебютната си повиквателна за националния отбор на България. 

В последните дни се заговори, че сериозен интерес към футболиста има и от ЦСКА. 

„Днес с гордост приветстваме Андрей Йорданов в Ботев Пловдив. През първата част на сезон 2023/24 гледахме Андрей на живо в голям брой мачове и бяхме впечатлени от неговото представяне. Той има много интересен профил на ляв краен защитник, а скорошната му повиквателна за националния отбор на България потвърждава качествата, които ние наблюдавахме през есента“, заяви спортният директор на Ботев — Артур Платек. „Виждаме страхотни качества и потенциал в Андрей. Неговият трансфер ще добави нова енергия в нашия състав. Вярваме, че той ще продължи да се развива и ще има големи успехи с нас.“

"Ботев Пловдив приветства Андрей Йорданов с добре дошъл и му пожелава успехи с „жълто-черната“ фланелка", написаха от клуба. 

Йорданов е петият футболист присъединил се към „канарчетата“ през летния трансферен прозорец след Алекса Мараш, Ален Корошец, Ханс Кристиан Бернат и Антъни Уджа.