Българският шампион Лудогорец победи чешкия тим Сигма Оломуц с 3:1 в приятелски двубой в Турция. Попаденията за "орлите" бяха дело на Бернард Текпетей, Квадво Дуа и Рик Джонатан. Тимът на Георги Дерменджиев бе по-активният през по-голямата част от срещата, като създаде множество положения и заслужено се поздрави с успеха. Мениджърът на "орлите" направи само една смяна, след като се наложи да смени принудително Аслак Фон Витри, който получи контузия. През втората част избухна и разправия, след като Текпетей бе обиден вероятно на расистка остова, а самият играч побесня и за кратко дори напусна терена.

Следващият мач на Лудогорец на подготвителния лагер в Турция е срещу Млада Болеслав

start-photo.bg
40 снимки

В 9-а минута пресата на "орлите" даде резултат, като топката бе отнета високо по терена, а Бернард Текпетей овладя чудесно и стреля с левия крак извън наказателното поле, като не остави шансове на вратаря на Сигма - 1:0 за Лудогорец.

В 18-а минута защитата на българския шампион не бе концентрирана и след центриране от корнер топката бе отклонена на близката греда, след което на далечната такава футболист на чешкия тим засече с глава отблизо и изравни резултата - 1:1.

В 33-а минута футболист на Сигма получи добра топка в противниковото наказателно поле и я поведе с десния крак, след което шутира в близкия ъгъл, но в опита му нямаше сила и Падт улови спокойно. В ответната атака Текпетей получи празно пространство на десния фланг, а бързото крило достигна до аутлинията, след което върна топката към точката на дузпата, където бе Квадво Дуа, който завърши безпроблемно - 2:1 за Лудогорец.

В 47-а минута Текпетей опита удар от центъра, с който да прехвърли вратаря на Сигма, но топката прелетя малко над напречната греда. Малко след това ганайското крило на Лудогорец бе провокирано и самият той се разяри и напусна терена след словесна конфронтация със съперник. Текпетей бе убеден от свои съотборници да се върне и да продължи двубоя.

В 58-а минута Текпетей видя свободно пространство и опита удар по диагонола, който премина много близо от левия страничен стълб на Сигма. Пет минути след това Пьотровски бе намерен в противниковото наказателно поле и опита труден удар в близкия ъгъл, който не бе точен.

Аслак Фон Витри получи контузия, след като бе ударен от противников състезател, след като футболистът на "орлите" опита изстрел, но бе изритан. Самият играч показа, че не може да продължи двубоя.

В 77-а минута Тодор Неделев изпълни пряк свободен удар с левия крак от границата на наказателното поле. Опитът му бе насочен към далечния ъгъл, но стражът на Сигма реагира добре и изби в корнер. От последвалия ъглов удар Неделев намери Алмейда на чиста позиция, който от упор стреля с глава, но вратаят на чешкия тим отново реагира превъзходно и успя да спаси.

Малко след това Сигма организира добра атака, а топката бе изпратена в наказателното поле, където футболист на чехите връхлетя върху нея и стреля от въздуха, но Падт внимаваше и улови. В 83-а минута Квадво Дуа видя празното пространство и напредна с топка в крака, след което отправи мощен удар, но стражът на Сигма отново блесна със спасяване.

В 87-а минута Рик Джонатан показа добър дрибъл, след което стреля от границата на наказателното поле, а този път вратарят на чешкия тим не успя да реагира и изгледа само как прецизният удар на футболиста на "орлите" влиза във вратата му - 3:1 за Лудогорец.

FT / ЛУДОГОРЕЦ - СИГМА ОЛОМУЦ 3:1

ЛУДОГОРЕЦ: Серджио Падт, Оливие Вердон, Динис Алмейда, Аслак фон Витри, Сон - Якуб Пьотровски, Педро Нареси, Тодор Неделев - Квадво Дуа, Бърнард Текпетей, Кайо Видал

Треньор: Георги Дерменджиев