Отборът на ЦСКА зимува като лидер в efbet Лига. „Червените“ имат една точка преднина пред Лудогорец след 18 двубоя в българския шампионат. През следващите дни възпитаниците на Саша Илич ще се подготвят за втората част от сезона, но сега поглеждаме назад към отминалата 2022 година на ЦСКА.

През изминалата година „червените“ смениха на два пъти треньора си. Алън Пардю замени Стойчо Младенов, но и англичанинът не се задържа на поста дълго. В началото на юли месец бе назначен Саша Илич.

В българското първенство сръбският специалист и ЦСКА започнаха отлично. В първите 8 мача те имаха седем победи и равенство срещу Локомотив София още във втория кръг на efbet Лига. В тези осем срещи „червените“ имаха отлична статистика с 16 отбелязани гола и едва 3 допуснати.

ЦСКА бе на крачка и от груповата фаза на Лигата на конференциите, но преклони глава пред Базел в Швейцария с 0:2, след като у дома победи с 1:0. Малко след това дойде и първата загуба в българския шампионат, която бе тежко поражение срещу най-големия съперник – Левски. Това обаче само забави ЦСКА, но определено не ги спря. Саша Илич намери правилната форма за успеха и в следващите 9 мача ЦСКА спечели седем от тях, допусна едно равенство отново срещу Локомотив София и загуби веднъж – срещу Лудогорец с 1:2. Така с 2 равенства, 2 загуби и 14 победи тима на ЦСКА е лидер в efbet Лига. Освен това „червените“ са с най-добрата защита, допускайки едва 9 попадения в 18 мача.

За ЦСКА предстои борба на два фронта, след като се класира и за четвъртфиналите на Sesame Купа на България. Първият официален двубой на тима ще е срещу Берое в българския шампионат на 11 февруари. Ще продължи ли добрата си форма ЦСКА, тепърва ще разберем.

Ако пък още за отминалата година на „червените“ вижте в прикаченото видео.