Изпълнителният директор на Левски - Павел Колев, коментира обсъжданите теми на управителния съвет, който се проведе днес. 

"Първа точка беше разглеждане на възможността за свикване на общо събрание. Обсъдихме възможните варианти и се обединихме около мнението да го свикаме на 6 юли, като в поканата ще бъде предвидена и втора дата. Тя е 22 юли, защото има чисто законови срокове, които не ни позволяват по-ранно организиране", заяви Колев пред медиите. 

Lap.bg
23 снимки

"Най-важното е да изчакаме да разберем дали ще получим разрешение да проведем общото събрание на закрито, защото така сме независими. Ако това е невъзможно, тогава ще го направим на стадион "Георги Аспарухов". Левски има над хиляда акционери, така че ще видим как ще се организираме. Обезсилване на акциите е доста сложна процедура, крие рискове и иска съгласието на мажоритарния акционер", допълни директорът. 

"Смяната на собственост става със сделка, с джиросване. Ние в момента не знаем дали мажоритарният акционер ще се появи на общото събрание, затова има и втора дата."