Габриел Обертан е все по-близо до завръщане в Левски. Вчера офанзивният играч разтрогна контракта си с турския Ерзурум ББ, съобщи местният сайт ajansspor.com. В неделя вечерта бившият футболист на Манчестър Юнайтед изигра последния си мач за този отбор. Той бе титуляр при загубата с 0:4 в гостуването на Бешикташ и остана на терена през всичките 90 минути.

 Габриел имаше договор с турците до края на първенството. Така че ако не бе разтрогнал контракта си, Левски трябваше да извади трансферна сума, за да го вземе, а това в момента не е по силите на клуба от "Герена".

За идването на Обертан при "сините" помага активно бившият собственик Спас Русев. Именно той доведе Обертан на "Герена" през лятото на 2017 година. За година и половина в Левски Обертан изигра общо 59 мача във всички турнири, в които реализира 5 гола.

Антон Узунов
100 снимки

Французинът, който ще бъде черешката на тортата в селекцията на "сините", няма да бъде единственият чужденец, взет през зимата. Има вариант за завръщане в отбора и на Милош Цветкович. В момента 30-годишният десен бек е част от Младост Лучани, но при желание от негова страна ще може да напусне. Милош отлично познава методите на работа на сегашния наставник на Левски Славиша Стоянович, с когото се засече през есента на 2018 година. За два сезона при "сините" Цветкович изигра общо 57 шампионатни мача.

В момента финансовото състояние на клуба е добро, след като през миналата седмица бе сключен договор с генерален спонсор. С парите по контракта "сините" платиха заплати на играчите, треньорския щаб и служителите на клуба.