Двамата нови бразилци в Левски – Цунами и Велтон, пристигат на „Герена”, след като помогнаха на Ботафого ПБ да се класира за груповата фаза за Купата на Североизтока 2022 в Бразилия. Това стана факт след епична драма с дузпи срещу втородивизионния Витория.

Първият двубой между двата тима беше завършил 1:1. В реванша, който се игра в Салвадор, домакините от Витория поведоха с 2:0 до 32-ата минута след попадения на Раул Прата и Фернандо.

Ботафого намали изоставането си в 64-ата минута, когато Уилян се разписа след центриране от корнер. Четири минути по-късно Лукас отправи мощен удар от над 25 метра, вратарят на домакините успя да избие, но Велтон бе най-съобразителен и с глава прати топката във вратата за 2:2.

До края на редовното време повече голове не паднаха и така се стигна до изпълнение на наказателни удари. При тях играчите на Ботафого вкараха всичките си шест изстрела, като четвъртият и петият бяха дело на Цунами и Велтон, които започнаха от първата минута за своя отбор. Победната дузпа реализира резервният вратар Пауло Джанезини.

След този мач двамата бразилци са очаквани на „Герена”, където трябва да бъдат представени официално от столичния гранд.