Новият вратар на Левски Звонимир Микулич ще се присъедини към отбора със самочувствието на най-добър на своя пост в Молдова. Пазилият за последно в Шериф Тираспол бе №1 през есента, когато записа 14 двубоя и 10 сухи мрежи. Микулич има 86% отразени удари, според данни на индекса "ИнСтат" и бе отличен като победител сред колегите на своя пост.

Любопитното е, че 28-годишният хърватин е в Тираспол от 2017 година, но този сезон записа най-много игрови минути. До този момент той не се ползваше с пълно доверие, а през 2019 година пази едва 4 пъти. В същото време има опит в груповата фаза на Лига Европа, където бе със статут на титуляр в първата година след преминаването от Осиек. Тогава в общо 8 срещи през кампанията, включително и по време на пресявките, допусна едва 5 попадения за 720 игрови минути. 

Понастоящем на "Герена" тренировки с първия тим водят петима голкийпъри - капитанът и титуляр Николай Михайлов, неговият подгласник Николай Кръстев, завърналият се от наем Петър Иванов, както и талантите Иван Андонов и Пламен Андреев./Труд