ЦСКА се подготвя за реконструкцията на своя стадион „Българска армия“. Според първоначалните изчисления тя трябва продължи 18 месеца. Това е срокът, залегнал в идейния проект на „червените“.

Още преди десетина дни от клуба запознаха с него държавата на среща между спортния министър Весела Лечева, Данаил Ганчев, изпълнителния директор на "Спортни имоти" АД Данаил Димов и представители на ИПА - архитектурното бюро, отговорно за проекта. На нея бяха представени техническите детайли и визуализация на съоръжението. Проектът пък беше приет добре от представителите на държавата. Идният понеделник, 24 април, ЦСКА ще покаже плана си за реконструкция на „Армията“ и пред обществеността.

start-photo.bg 
82 снимки

Новият стадион „Българска армия“ трябва да бъде умалено копие на стадиона на Ференцварош „Групама арена“ в Будапеща. Сериозна роля в неговото изграждане имаха от международния оператор SportFive, с когото ЦСКА доскоро си сътрудничеше. Съоръжението в Унгария е с капацитет 23 700 места и е било построено за едва 14 месеца. Новата „Армия“ пък ще е с 15 хиляди седящи и 3000 правостоящи места, а реалистичният срок за изграждането и е 18 месеца, заради по-специфичните правила в Борисовата градина.

Плановете на ЦСКА са нужните разрешителни да бъдат получени най-късно до началото на месец юли месец, когато да бъде направена и първата копка на стадиона. Тогава отборът ще се премести на „Васил Левски“, а завръщането на „Армията“ ще стане през пролетта на 2025-а година.