Новият силен човек в Хебър е Софрони Софрониев, представителят на италиано-швейцарския фонд "Сичили". В него той е съдружник с още трима италианци. Консорциумът дърпаше конците в Царско село през пролетта, но след изпадането на отбора се насочи към новака в efbet Лига. Вчера Софрониев и неговите партньори постигнаха договорка с кмета на Пазарджик - Тодор Попов. Пред Gong.bg той се съгласи да разкрие кой ще бъде треньор на тима, какви са целите, селекцията и бюджета на отбора, както и къде ще играе Хебър домакинските си мачове.
 
- Г-н Софрониев, защо избрахте Хебър и бързо ли се договорихте с кмета на Пазарджик? 
- Бяхме много разочаровани от изпадането на Царско село и искахме да продължим да развиваме идеите си в друг български клуб, но от елита. Така се стигна до разговори с кмета на Пазарджик и вчера си стиснахме  ръцете. Очакваме всичко да бъде подписано и обявено официално в близките дни. Цял ден обикаляхме с него клубната база, видяхме и волейболната зала, която много ми хареса. 
 
- Какви са целите пред отбора?
- Гарантирам, че отборът няма да бъде сред последните в класирането и да се бори за изпадане. Целта е да влезем в топ 6, като минимумът е място в "златната среда" в класирането. Проектът ни е дългосрочен и не е възможно да не успеем.
 
- Какъв ще е бюджетът на Хебър и къде ще играете домакинските срещи?
- На този етап не бих се наел с конкретна цифра, но бих казал, че се доближава до този на Ботев Пловдив. Заради липсата на осветление на стадиона, първите 2-3 месеца ще играем най-вероятно на стадиона в Бистрица. Имаме и резервен вариант - Стара Загора. Важното е, че вече сме осигурили осветление, което само трябва да бъде монтирано. Купихме го от собственика на Царско село - Стойне Манолов.
 
- Стефано Макопи ли ще бъде треньор на отбора?
- Не, но пак ще бъде италианец. Преговаряме с доста по-известен специалист, който има голям опит в Серия А и Серия Б. До края на седмицата ще обявим неговото име. Макопи е добър треньор, но сега целта е доста по-висока и затова се спряхме на голямо име в италианския футбол.
 
- Не се ли притеснявате, че новото първенство започва след малко повече от месец?
- В никакъв случай. Имаме начертан план за работа и го следваме. Нашата фирма е мениджърска, така че селекцията няма да е проблем. И подготовката е уточнена - отборът ще бъде на лагер близо до границата между Италия и Швейцария. Вече договаряме и контроли, като една от тях задължително ще бъде с Интер или Милан. 
 
- Колко от футболистите на Царско село през миналия сезон ще поканите в Хебър?
- Няма да са много. От българите със сигурност Пламен Крумов, който освен че е доста опитен, има и много позитивен характер. Може би и Мартин Кавдански, но все пак последната дума ще е на треньора. От италианските футболисти, които вече са познати в България, само двама-трима ще дойдат в Хебър. Съжалявам за Лукас Мартинс, който игра в Царско село и подписа договор с Берое преди да се знае, че аз и моите съдружници поемаме Хебър. Останалите, които ще вземем, са много по-добри от тези, които бяха в Царско село. Ще привлечем и българи от други отбори, може и някои момчета от сегашния отбор да останат. Искаме да има баланс в отбора между българи и чужденци, така че хората могат да бъдат спокойни. 
 
- Хебър винаги е имал добра детско-юношеска школа. Ще насочите ли усилия и за развитието на подрастващите?
- Ние ще се занимаваме само с мъжките отбори, въпреки че вторият е изпаднал от Трета лига. Сигурен съм обаче, че бързо ще се върне. Школата остава приоритет на кмета на Пазарджик, който ще избере хората, които да я ръководят.