Фен клубът на Хебър изрази с гневно обръщение отношението си към засега само неофициалните информации, че се планира сделка между италианско-швейцарския консорциум, напуснал преди седмица Царско село и община Пазарджик, с която чуждоземците ще поемат издръжката и оперативното ръководство на мъжкия отбор на новаците в елита.  

С най-добронамерени чувства съветваме италианските тото катунари, както и тези, които лобират за тях, да се фокусират към някое друго място. В противен случай можем лесно да спомогнем за това някой да изгуби трайно фокус. 

Достатъчно сме си патили отизмислени герои през годините и заявяваме, че всякакви опити за превръщане на Хебър в циркова трупа или роман на Агата Кристи с политически некоректно заглавие, ще предизвикат крайно негативни реакции!

Нагледали сме се на безумни решения на ниво община в миналото и призоваваме Тодор Попов да не допуска грешките на някои свои предшественици. Един от тях "изстреля" Хебър от "А" група в "А" окръжна заради два паркинга, а друг постла червен килим за гробокопача на отбора.

Разбираме, че има преплетени различни интереси и се заформят лагери. В сенките шептят лоши съветници, които смятат, че могат да се месят и да минат метър без да понесат последствия. Разбира се на първо място от подобно самоубийствено решение ще пострада най-много имиджа на този, който го вземе. Призоваваме всички обаче да не участват в партизански битки и да превъзмогнат различията в името на Хебър! 
Не е случайно, че през 2016-та година още на първия мач след възкресението на клуба зададохме от трибуните следния въпрос: НИЕ СМЕ ТУК ЗАРАДИ ХЕБЪР, А ВИЕ?

Въпросът за жалост явно все още е валиден и се надяваме, че интересите на футболните фенове в града няма да бъдат предадени. Не е случайно, че въпросните съмнителни предприемачи вече са получили отказ от Спартак (Варна), Берое (Стара Загора) и други отбори! 

Призоваваме Тодор Попов и общината да излезнат в най-кратък срок със становище по темата, което да даде яснота относно случващото се! Също така призоваваме всякакви важни решения за бъдещето на отбора да бъдат взимани след широка публична дискусия, а не на конспиративни срещи със съмнителни гастрольори!”, се казва в становището на фен клуба, поместено на фейсбук страницата й.