Едно от новите попълнения в ЦСКА - Станислав Шопов гостува в предаването "Код Спорт". Преди да дойде на "Армията" той бе част от елитния нидерландски Хееренвеен.
 
„Никой не ми е предлагал да взема "осмицата". Лично аз поисках този номер и съм благодарен на ръководството, че ми гласува доверие. Надявам се да го оправдая. Номер 8 е доста тежък номер, бих казал най-тежкия номер в ЦСКА. Лично за мен е чест и отговорност да нося този номер. Гледал съм изпълнения на Христо Стоичков, не само с червения екип, но и с този на Барселона.
 
Не бих казал, че е трудно да играеш на "Българска армия". За мен лично е удоволствие и чест да играя на този стадион пред тази велика публика.
 
Работата със Саша Илич е много професионална. Той изисква да сме мотивирани на терена, да даваме всичко от себе си, което за мен е най-важното нещо. Когато излезеш на терена, да оставиш сърцето си на терена, както се казва във футбола. Напълно възможно е да станем шампиони. Трябва да гледаме стъпка по стъпка и времето ще покаже", добави младата надежда на българския футбол.
 
Шопов се върна и към престоя си в Хееренвеен.
 
„Отборът на Херенвеен ме следеше от много време. Почти цял сезон ме наблюдаваха и накрая взеха решението да ме закупят. След това много бързо станаха нещата, буквално за пет дни и започнах да играя за този отбор. За първия отбор на Херенвеен имам дебют срещу Валвайк. Оттам нататък играех за втория отбор, където имам над 30 мача и 11 гола.
 
Престоят там ми повлия много добре не само във футболен аспект, а и в живота ми, защото за първи път излизах в чужбина, бях сам. Мога да кажа, че плюсовете са много повече от минусите. Специалното там е, че се играе много бързо. Силов футбол, директен футбол, с две-три подавания трябва да стигнеш до вратата на противника. Мисля, че това е едно много добро място за младите футболисти“, обясни той.