Нападателят на Ботев Пловдив - Джак Лейн даде първото си интервю пред клубната медия. 20-годишният швед се разписа във вратата на Локомотив Пловдив, влизайки като резерва в последните минути. Джак разказва за своето начало във футбола, как се е стигнало до пристигането му в Ботев и какви цели си е поставил. Освен това той признава, че не би имал нищо против да му казват Джак Изкормвача.
 
"Започнах да играя футбол, когато бях 4-5-годишен. Може би защото нямах какво да правя, когато се преместих в Швеция. Нямах и много приятели. Така се влюбих в този спорт. Знаех за треньора Валентич преди да дойда в Ботев. Бързо се разбрахме. Познавам и Па Конате, който е тук преди мен. Според мен е много важно в един отбор никой да не хвърля вината върху другите. Така винаги ще сме заедно и ще се подкрепяме. 
 
Първото, което научих на български, беше "Само, Ботев". Отне ми известно време, беше веднага след подписването на договора. Най-силните ми качества са бързината, работоспособността и амбицията. Тренирам много и искам да се уча непрестанно и да се развивам. Не виждам особена разлика между българския и френския футбол. Мога да кажа, че в Лига 2 се играе по-борбено, а в Лига 1 - по-технично. Но тук нивото също е добро.
 
Искам да се класираме, колкото се може по-напред. Сега целта е да завършим редовния сезон в топ 3, после ще видим. Предстои ни мач с Лудогорец и се надявам да победим. Съперникът е много добър отбор, гледах ги веднъж по телевизията още преди да дойта тук. Мисля, че са качествен отбор и всяват респект в първенството. 
 
Истинското ми име е Джак Даниелс и повечето хора ми казват така. Странно е, но съм свикнал. Не знаех, че са ме нарекли Джак Изкормвача, но не звучи зле. Да, правил е някои лоши неща, но пък смятам, че ми пасва. Нямам нищо против да ми остане този прякор", разказа новият любимец на феновете на Ботев Пд.