В сряда Славия стартира зимната си подготовка преди пролетния дял от шампионата. Тя ще започне с нов треньор в тима на „белите“. Това е кондиционният специалист Михайло Шекероски, който вече подписа своя договор със столичани и ще бъде представен пред отбора преди първата тренировка, която започва в 15:00 часа на стадион „Александър Шаламанов“. Малко преди това старши треньорът Златомир Загорчич ще даде пресконференция.

При завръщането си в „Овча купел“ Заги нямаше възможност да подсили щаба с дългогодишния си помощник Милан Димитрич, с когото работеше както във Войводина, така и при предишните си периоди при белите. Димитрич е в клуб в Дубай, който засега се представя добре и няма опция за негово връщане при белите, каквито надежди имаше Загорчич. Затова и „белите“ са прибягнали до услугите на Шекероски.

start-photo.bg
34 снимки

Северномакедонецът е добре познат в родния футбол, където натрупа солиден стаж. За последно той бе част от щаба на Станимир Стоилов в Левски, откъдето си тръгна през април миналата година. У нас е работил още в Ботев Пловдив, Септември София, Локомотив Пловдив.

Днес на първата тренировка на столичани ще присъства грузински футболисти, който е свободен агент и трябваше снощи да дойде в София. Въпросният състезател ще вземе участие в контролата с Балкан Ботевград в понеделник и след нея ще стане ясно дали ще пътува със Славия за лагера в Турция. Белите тръгват на 17 януари (сряда). Очаква се в Белек да се присъединят още двама чужденци – французин и сенегалец, които също ще бъдат тествани в проверките.