ЦСКА и Славия завършиха при резултат 1:1 в двубой от четвъртия кръг на първенството.

Срещата на „Българска армия“ предложи немалко интересни положения и пред двете врати, но в крайна сметка никой не взе пълния комплект от точки.

Галин Иванов откри за „белите“ в 75-ата минута, а само седем минути по-късно доскоро низвергнатият при „червените“ Лазар Туфегджич изравни.

За ЦСКА предстои дерби с Лудогорец в следващия кръг. Мачът е другата неделя на „Хювефарма Арена“. Славия пък посреща Черно море на "Александър Шаламанов" в "Овча Купел".

start-photo.bg
95 снимки


Първият точен удар в мача бе на сметката на ЦСКА в третата минута. Шагоян залъга Томбак и стреля в близкия ъгъл - без затруднения за Кръстев. Още един шанс за ЦСКА се откри 120 секунди по-късно, но Шопов не успя да засече успоредно подаване отдясно на Фаетон.

Ранният натиск на ЦСКА продължи - Матиас Фаетон бе изведен очи в очи с Кръстев от колегата си в атака Дюкенс Назон, но стреля право в тялото на стража. Четвърт час след началото на мача Асен Дончев опита късмета си от около 25 метра, но ударът му мина над напречната греда. 

Първа голяма възможност за Славия дойде с първия удар на тима в 20-ата минута. Галин Иванов наказа подхлъзване на Асен Дончев и стреля в центъра на вратата, но Бусато реагира и отрази в корнер.

В 32-ата минута дойде още една, макар и не чиста опасност за Бусато. Вион не прецени добре една топка, която стигна до Томбак, а той опита остро подаване в наказателното поле, където Бакеро и Галин Иванов се разминаха с топката.

След недобро изчистване на бранител на Славия, топката попадна у Джонатан Линдсет, който с по-слабия си ляв крак намери сглобката между лявата и напречната греда. Шутът на норвежеца дойде в 37-ата минута.

Минута преди края на полувремето слаб удар на Галин Иванов от фал попадна в ръцете на Густаво Бусато.

LAP.bg
38 снимки

В началото на второто полувреме Ерол Дост опита удар в горния ляв ъгъл на Бусато, ала стреля встрани от вратата.

В 68-ата минута Мено Кох се размина лошо с една топка и тя попадна у Ертан Томбак. Десният флангови бранител стреля в далечния ъгъл ниско по тревата, но не улучи вратата на ЦСКА. 

Около четвърт час преди края на мача страхотно центриране на Хайнц попадна на главата на Туфегджич. Сърбинът стреля с глава, но Николай Кръстев показа страхотен рефлекс и застопори топката на голлинията.

Славия откри в 75-ата минута! На скорост по левия фланг Людовик Соарес отправи ниско подаване в малкия пеналт, където Галин Иванов засече отблизо, за да даде преднина на "белите".

Отборът от "Овча Купел" изпусна шанс за 0:2 в 80-ата минута - Емил Стоев излезе сам срещу Бусато и пусна топката покрай него, но Иван Турицов изчисти на метър пред голлинията.

ЦСКА изравни седем минути, след като получи гол. Тобиас Хайнц отново центрира с ляв крак от десния фланг и при повторния си опит с глава от една и съща позиция Лазар Туфегджич не сбърка за 1:1.

В 90-ата минута удар от воле на Хайнц профуча край вратата, а минута по-късно и Назон можеше да донесе победа за ЦСКА, но прати топката от външната страна на мрежата.


FT / ЦСКА - Славия 1:1

0:1 Галин Иванов 75`

1:1 Лазар Туфегджич 82`

 

ЦСКА: 1 Густаво Бусато, 20 Асен Дончев, 4 Мено Кох, 13 Браян Кордоба, 15 Тибо Вион, 8 Станислав Шопов, 7 Джонатан Линдсет, 14 Тобиас Хайнц, 11 Матиас Фаетон, 10 Жираир Шагоян, 9 Дюкенс Назон

Треньор: Нестор Ел Маестро

Славия: 12 Николай Кръстев, 3 Ертан Томбак, 27 Емил Мартинов, 4 Виктор Генев, 37 Венцислав Керчев, 18 Людовик Соарес, 17 Ерол Дост, 71 Кристиян Стоянов, 73 Иван Минчев, 7 Йон Бакеро, 33 Галин Иванов

Треньор: Хосе Мария Бакеро