Новият нападател на Берое – Гонсало Исаима, има интересна история. През миналото лято 20-годишния футболист бе пред трансфер в Елче, който по това време е част от Ла Лига, но сделката в крайна сметка не се осъществява.

По това време Исаима попада и в полезрението на Хавиер Масчерано, който тогава е селекционер на националния отбор на Аржентина до 20 години.

start-photo.bg
78 снимки

Едва на 19 години, той се превръща в стълб на юношеския отборна Лорка, като в 34 мача отбеляза 16 гола и е голмайстор на тима. Добрата му работа дава възможност да изиграе три мача за първия отбор на Лорка в Терсера Дивисион, като вкара гол още в дебюта си. Гонсало Иска не само попада в полезрението на Масчерано, но координаторът на младежките отбори на Аржентинската футболна асоциация Бернардо Ромео пътува до Испания, за да гледа няколко негови изяви.

„В същото време Гонсало попада в полезрението и на испанския национален отбор, като от федерацията следят внимателно развитието на младия нападател, защото не искат да загубят още един обещаващ играч, както се случи преди това с Алехандро Гарначо“, пише авторитетното издание AS, цитирано от „Мач Телеграф“.