От Националния клуб на привържениците на Левски (НКП) и сдружение „Левски на левскарите“ се обединиха в обща позиция, в която обявиха, че свалят доверието си от мажоритарния собственик на „сините“ – Наско Сираков.

Привържениците на 26-кратните шампиони обявяват и „Сезон на протеста“, докато легендарният нападател на „сините“ не напусне клуба.

Startphoto.bg
40 снимки

Публикуваме позицията на НКП и „Левски на левскарите“ без редакторска намеса:

„Националният клуб на привържениците на Левски“ (НКП) и сдружение „Левски на Левскарите“ свалят официално доверието си от мажоритарния акционер на „ПФК Левски“ АД Наско Сираков, което му гласуваха като пазител на акциите на Клуба през 2020 г. Същевременно се обявява „Сезон на протеста – Сираков вън!“, който ще продължи до неговото напускане на Клуба.

Основните причини за това са следните:

1. Сираков не спасява Левски, а го е превърнал в семеен бизнес.

2. Сираков де факто подари клуба на спонсора, нещо невиждано в световен мащаб.

start-photo.bg
64 снимки

3. Сираков изгони лично Станимир Стоилов и Иво Ивков, защото пречеха на далаверата. Те са единствените, които имаха футболна и финансова идея как да измъкнат Клуба от безкрайния ужас.

4. След почти 10 милиона лева приходи от привържениците, махна техния представител Петър Ганев и направи Клуба непрозрачен.

5. Сираков и спонсорът се хранят с нашите и вашите дарения и парите, които харчим за Левски.

Цветовете на протеста са жълто и малиненочервено като първия екип на Левски.