От НКП на Левски обявиха, че изпълнителният директор на „синия“ клуб Ивайло Ивков и старши треньорът Станимир Стоилов ще присъстват на плануваната за 1 април среща, която обаче се мести на "Герена". Няма да присъства собственикът на 26-кратните шампиони - Наско Сираков. Мажоритарният акционер на вековниците обяви това в свое изявление.

Организираните фенове пишат още, че другите поканени – Мило Борисов и и Даниел Боримиров, не са дали отговор.  

Ето какво написаха от НКП:

Изпълнителният директор на Клуба Ивайло Ивков, с писмо до нас, потвърди официално присъствието си на организираната за събота (01.04.2023 г.) среща с ръководството на ПФК Левски. Същото, в личен разговор с Председателя на УС на „НКП на Левски“, стори и старши-треньорът Станимир Стоилов.

От писмото на Изпълнителния директор е видно, че към момента на неговия отговор, останалите поканени участници в срещата - Наско Сираков, Даниел Боримиров и Мило Борисов - не са дали отговор на поканата.

По предложение на Клуба, което ние приемаме, срещата ще се проведе в нашия общ дом стадион „Георги Аспарухов“ от 12:00 часа.

В началото на днешния ден Наско Сираков излезе с изявление на клубния сайт, че има други ангажименти и няма да уважи поканата. От Даниел Боримиров и Мило Борисов отговор все още няма.

Видно е, че „Пазителят на акциите“ не смята за необходимо да намери време за среща точно с тези („по-малко от 1%“, според едно негово изказване пред медиите) привърженици на Левски, към които, преди три години, се обърна за подкрепа и получи такава за придобиването на мажоритарния пакет от акциите на ПФК Левски АД.

Налага се да напомним, че въпреки факта, че Левскари има из цялата страна и не малко градове извън страната, все пак ПФК Левски е футболен клуб основан, функциониращ и домакинстващ в град София. И именно в София на среща сме поканили и ще вземат участие представители на редица Левскарски структури и фен-клубове от цяла България и чужбина.

Според нас отлагането на срещата с Левскарите в София е неуместно, необосновано и неприемливо предвид факта, че тежките управленски, а оттам и финансови проблеми, с всеки изминал ден, се задълбочават все повече и повече.

Държим да изясним позициите, намеренията и ангажиментите на всички ръководни и отговорни фактори в Левски преди Общото събрание на акционерите, което е насрочено за 06.04.2023. Това ще даде възможност на всеки един от многобройните акционери в "ПФК Левски" АД да взима и гласува информирани и аргументирани решения.

Според нас е крайно време всички, от които зависи съдбата на вековния клуб, да седнат на една маса и да изчистят противоречията и неразбирателствата си по всички теми.

Само ЛЕВСКИ!