Треньорът на Левски – Николай Костов, говори след поражението с 2:3 от Вашаш в първата си проверка в Белек, Турция. Костов отличи играта на своите футболисти, но призна, че не е доволен от резултата.

Специалистът също така коментира тренировъчния режим на „сините“ в южната ни съседка, както и очакванията към новото попълнение – Фабио Лима. Бразилецът се отчете с асистенция в проверката с унгарците, ала Костов подчерта, че не е в оптимално състояние.

„От резултата не сме доволни, но играта беше много добра. Като за първа проверка съм доволен от почти всички. Явно нямахме добър баланс в двата състава през полувремената. Всички участваха по 45 минути. Рано е да се правят изводи. Играчите с днешния мач завършват първия микроцикъл. Играчите бяха в режим за работа на сила. Видимо нямаше свежест, която е необходима за добър резултат. Имахме добро позициониране, когато играем с топката. Работим над елементите. Искаме да се върнем към принципните на позиционния футбол“, започна Костов.

„През второто полувреме също се получаваха работите, но нямахме добрия баланс. Изнемогвахме в защита. Неслучайно получихме и три гола. Те дойдоха от наши грешки, но това е контрола, където тези неща ги забелязваме. Започнахме да работим групово и индивидуално с играчите“.

„Много е рано да говорим за младите, искаме да говорим в края на лагера. Тогава ще са изиграли повече контролни мача и тогава ще дам персонална оценка за тях. Те са тук, за да се готвят с първия тим. Доволен съм досега, тъй като участие им в тренировките е добро. Имат настроение за тренировки и изява. Фабио Лима е с 3-4 тренировки. Последните имаше тактически занимания и той е длъжен да осмисля тези неща, които говорим и работим. Засега по-наблюдателен е, но не сме били с големи очаквания в първата среща. Не е в добро състояние при физиката и ще бъде на индивидуален план. Рано е за него да се дават оценки. Много добър футболист е и много добър играч“, завърши Николай Костов.

 

подкрепя българския спорт