Отборът на Левски стартира със загуба зимния си лагер в Белек, Турция. „Сините” отстъпиха на втородивизионния унгарски Вашаш с 2:3. Българският тим допусна обрат от 2:0, като точни за отбора на Николай Костов бяха Вандерсон Цунами и Илиан Стефанов. Неофициален дебют за Левски направи новото попълнение Фабио Лима, който се появи през втората част и веднага се отличи с асистенция за втория гол на „сините”.  

За Левски предстоят още цели осем проверки на турска земя. На 21 януари „синиет” срещат украинския Олександрия, като след това следват мачове с Дукажини Косово, Тузла (Босна и Херцеговина), Баник (Чехия), Динамо Киев, Шахтьор Донецк U19, Кайсар (Казахстан) и ФК Рика  (Латвия).

Още във втората минута символичните гости от Унгария направиха добра атака по дясното крило, при която Хинора бе изведен зад отбраната на „сините”, но Кордоба действа солидно и спря своя съперник, макар и с нарушение. След центрирането пред Ники Михайлов обаче не последва нищо интересно.

Левски отговори почти моментално, като Уелтън имаше възможност да стреля от удобна позиция в наказателното поле, но Йова плонжира и предотврати сигурен гол.

В 10-ата минута Хинора проби много добре в наказателното поле на Левски отляво, но Келиан Ван Дер Каап действа респектиращо и успя да избие топката от краката му. Футболистите на унгарците претендираха за неправомерни действия от страна на защитника на „сините”, но те не бяха уважени от главния рефер.

Резултатът бе открит след четвърт час игра, след като футболистите на Николай Костов стигнаха до първия си корнер  в мача. „Сините” изпълниха статичното положение заучено, като Марин Петков центрира много добре на далечната греда към Вандерсон Цунами, който с глава от малък ъгъл успя да преодолее унгарския страж за 1:0.

Тимът на Вашаш имаше добра ситуация пред Николай Михайлов след центриране от свободен удар. Топката бе „изсипана” в наказателното поле, където Ван дер Каап не успя да изчисти добре и коженото кълбо попадна в Холендер, който стреля силно, но ударът му бе блокиран от играч в синьо.

Следващата добра ситуация в мача бе на сметката на българския тим. Цунами и Уелтън комбинираха отляво, като последния напредна добре и центрира прострелно в наказателното поле, където Преслав Бачев се размина с топката и не успя да стреля от близка дистанция.

Малко преди да изтече половин час игра, централният нападател на Вашаш Холендер получи травма и трябваше да бъде заменен принудително.

Асен Митков пробва късмета си с далечен шут и не бе никак далеч от това да изненада вратарят Йова. Стражът на Вашаш все пак успя да избие в сетния миг с една ръка за втори корнер в полза на „сините”.

В 31-ата минута играта напусна капитанът Николай Михайлов, като на негово място се появи Пламен Андреев.

До края на първата част двата тима не успяха да се затруднят сериозни и нови попадения така и не паднаха.

На почивката наставникът на Левски Николай Косто смени изцяло тима си, като неофициален дебют с фланелката на „сините” направи новото попълнение Фабио Лима.

Именно той бе в основата на втория гол за Левски в мача. Патрик-Габриел Галчев изведе отлично Лима в наказателното поле, който с един финт успя да елиминира съпротивата на защитник в бяло, след което с прецизен пас намери Илиан Стефанов около точката на дузпата. Капитанът на „сините” стреля без забавяне и прати топката в мрежата за 2:0.

Точно след час игра футболистите на Вашаш стигнаха до попадение в българската врата. Хинора бе оставен непокрит в близост до наказателното поле на Левски отдясно по нападението си и реши да стреля по диагонала. Пламен Андреев не успя да реагира по най-добрия начин и позволи на топката да премине покрай левия страничен стълб и да влети в мрежата му. Веднага след това Андреев бе заменен от Иван Андонов.

В 72-ата минута тимът на Вашаш стигна до изравнително попадение след грешка при изнасянето на топката от страна на „сините”. Унгарците отнеха коженото кълбо и бързо организираха атака, която бе завършена от Фаркаш, който с много прецизен удар от границата на наказателното поле прати топката в долния десен ъгъл на вратата.

Десетина минути преди края на срещата Чонгор Пап бе изведен сам срещу Иван Андонов и с лекота успя да го прехвърли, за да направи пълен обрат на резултата.

FT ЛЕВСКИ - ВАШАШ 2:3

1:0 Цунами 15', 2:0 Стефанов 51', 2:1 Хинора 60', 2:2 Фаркаш 72', 2:3 Чонгор Пап 81'

Левски: 13 Михайлов, 5 Ван дер Каап, 33 Кордоба, 6 Цунами, 16 Бачев, 20 Чандъров, 10 Митков, 77 Михалев, 21 Йовов, 88 Петков, 17 Уелтън

Вашаш: 55 Йова, 4 Павкович, 6 Стойка, 10 Холендер, 14 Докторич, 17 Хинора, 34 Отигба, 36 Барат, 68 Гиршик, 70 Радо