Селекцията в Левски може да не е приключила с привличането на двамата полузащитници Асими Фадига и Дарлан, тъй като старши треньорът Николай Костов настоява да бъде привлечен нов флангови футболист, за да подсили конкуренцията по фланговете.

В момента на „Герена“ разполагат с четирима играчи, които могат да действат в тази зона. Това са твърдите титуляри Уелтън и Роналдо, а техни алтернативи са Джавад Ел Джемили и Марин Петков. Последните двама са използвани от Костов на нетипични за тях позиции. Испанецът с марокански корени е налаган в средата, в зоната зад нападателя Рикардиньо. Петков пък може да действа по крилото, но 19-годишният футболист бе използва като ляв бек в първите два официални мача на Левски заради наказанието на Вандерсон Цунами.

start-photo.bg
64 снимки

Петков влиза в ролята на халф-бек и в националния отбор при Младен Кръстаич. В момента младокът е спряган за трансфер във френския Бордо.

До момента през лятото „сините“ привлякоха двама – Асими Фадига и Дарлан. Първият е с офанзивни функции, като може да действа в ролята на плеймейкър. Бразилецът е дефанзивен халф и е гласен за заместник на Андриан Краев.