Старши треньорът на Левски - Николай Костов, даде специална пресконференция преди началото на зимната подготовка „сините“. Специалистът коментира ситуацията в отбора, напускащите играчи и потенциалните нови попълнения и целите на отбора през втория полусезон. 

Според него, "сините" ще гонят победа във всеки един мач до края, което да доведе отбора до участие в Лига Европа или "нещо по-добро". Левски заминава на 14 януари за турския курорт Белек, където ще изиграе общо девет контроли - първата е срещу унгарския Вашаш на 17 януари, а последната срещу Рига (Латвия) на 7 февруари. Отборът се прибира в София ден по-късно.

„Пътуваме за лагера с 24 футболисти плюс евентуално благоприятното разивтие за футболиста, който чакаме да замести Роналдо, защото той вече бе оповестен“.

„Ще има входящи трансфери. Спекулации има много. Много сме разочаровани със ситуацията с Краев и Петрис. Свидетел съм, направиха се максимални усилия да се подновят договорите си, не го направиха. Играчите може би ментално са с отборите, с които се договарят, имат пълните права. Играчите вече може би ментално. От новата година може да преговарят с други отбори. Те няма да пътуват с нас. В движение ще търсим играчи на техните позиции. Постъпихме много коректно с тях, изчакахме до последния момент. Забавиха се заради тях входящите трансфери на техните позиции. Основната цел бе да запазим отбора. За съжаление това са играчите, с които ще се разделим и на тези позиции ще търсим играчи“.

„Нямам резултатите от индивидуалната подготовка на футболистите. До два часа трансферът на Роналдо ще бъде оповестен официално. Всички основни играчи ще липсват на отбора“.

start-photo.bg
14 снимки

„Направил съм анализ още в първия ден след края на шампионата и не съм ги правил сам. Направени са много добри анализи. Знаем върху какво трябва да работим, имахме добри постижения по време на шампионата. Въпреки че загубихме в някои мачове, имахме добри представяния. Това не се виждаше в последните мачове, имаше ред причини, основната е физически спад, травми на играчи и дисбаланс“.

„Със Саид Ибраимов нямаме развитие. Беше ясно, че трябваше да се присъедини в началото на шампионата. Той си взе решение да си остане в казахстанския отбор. Красимир Петров е помощник-треньор. Ще му бъдат поставени конкретни задачи и той ще трябва да си ги изпълнява. Не мога да ви кажа какви ще са точно те сега“.

„Това, че губим основни футболисти не е приятно, но целите са да участваме в Европа. Имахме по-високи цели да сме шампиони, но отстъпихме. Не се знае какъв отбор ще имаме, как ще се подготвим. Целите са високи, няма как да избегнем напрежението. Единственото е глупавото губене на точки. С четирите точки, които загубихме от Крумовград и Локомотив София, щяхме да сме напред и да гледаме с друг позитивизъм. Изостанахме от водещите отбори Черно море, Лудогорец и ЦСКА. Целта на подготвителния отбор е да се структурираме така, че да бъдем по-ефективни в количеството на нашите позиционни атаки, как ще ги изграждаме, за да си върнем оптимизма. Целта през втория полусезон ще бъде победа във всеки един мач и това да доведе отбора до участие в Лига Европа или нещо по-добро“.

„Докладът е направен, но е секретен. Щом сме казали, че ще направим, значи сме направили. Ако иска, Боримиров да ви го даде, но не мисля, че е нужно, това са секретни неща. Всички български футболисти са интересни, но най-интересни са тези на Левски. Не е случайно, че младите ни левскари тренират постоянно с първия отбор“.

„Очакваме Билал Бари да е на пълни обороти, но трябва да сме много внимателни с него“.

„Иван Андонов трябваше да изиграе мач. Грешката е моя. Трябва да сме в по-реалната конкуренция за вратарство. Ван дер Каап си играеше и имаше важна роля за мачовете през сезона до момента“.

Снимки: Startphoto.bg
37 снимки

„Ако си върнем играта, ще наваксаме много точки, защото сме силен отбор. В края на шампионата нямахме настроение, загубихме важни мачове, важни точки. Наруши се балансът, защото излязоха важни играчи. Не сполучихме в някои от мачовете. Имахме нелепо загубени мачове“.

„Ще бъдем на добро място, добре сме организирани, организирани са ни всички контроли. Надявам се, че тези условия ще бъдат уважени от нашите играчи и те ще се подготвят максимално добре. Фадига и Дарлан би трябвало да са адаптирани и да покажат по-добри игри през втория полусезон“.

„Решението на клуба е по-добре Краев и Петрис да бъдат продадени, отколкото да си тръгнат, когато им изтекат договорите. Те ментално едва ли ще бъдат с нас, не знам дали ще бъдат ангажирани с тактиките на отбора, дали ще поддържат дисциплина. Мачовете от втория полусезон са най-важни за нас“, завърши Николай Костов.

Левски заминава на 14 януари за турския курорт Белек, където ще изиграе общо девет контроли - първата е срещу унгарския Вашаш на 17 януари, а последната срещу Рига (Латвия) на 7 февруари. Отборът се прибира в София ден по-късно.