Николай Киров е новият старши треньор на ЦСКА 1948, обявиха от клуба. Новината идва по-малко от час, след като от Арда официално разкриха за раздялата си със специалиста и няколко играчи.

Както Gong.bg писа, вчера Киров води заключителни преговори с ръководството на столичния клуб.

Още по темата:

Официално: Киров и трима играчи напуснаха Арда

ЦСКА 1948 води преговори с треньор номер 1 на България

Ето и официалното съобщение от ЦСКА 1948:

Николай Киров е новият старши треньор на ЦСКА 1948. Специалистът напусна досегашния си клуб Арда (Кърджали) и прие предизвикателството да застане начело на „армейците“.

През следващата седмица Киров ще даде първата си официална пресконференция като наставник на отбора, непосредствено преди домакинския двубой от 7-мия кръг на efbet Лига срещу Ботев (Враца).

Треньор №1 на България за 2020 г. идва в червения лагер с амбиция да наложи тима сред лидерите в страната и да надгради след силното представяне на ЦСКА през изминалия сезон в efbet Лига.

46-годишният Николай Киров е доказано име в треньорското поприще с множество успехи на родната сцена.

Носител на Купата на България с Ботев (Пловдив) от сезон 2016/17. Вдига и Суперкупата на България през същата година с „жълто-черните“. Двата трофея са с изключителна значимост за привържениците на пловдивчани, тъй като са първи за настоящия век и първи от близо 40 години. Впоследствие Ботев прави и същински фурор в предварителните кръгове на Лига Европа. Така Киров се нарежда сред най-реномираните треньори в историята на клуба

Два пъти достига и до сребърен медал от турнира за Купата на България - с Ботев (Пловдив) от кампанията 2018/19, както и с Арда (Кърджали) през изминалото издание на надпреварата. Като наставник е водил още Марица (Пловдив) и Спартак (Пловдив).

През настоящия сезон под негово ръководство Арда (Кърджали) участва за първи път в историята си в европейските клубни турнири. Съперник в двете срещи от предварителните кръгове на Лигата на конференциите е израелският Апоел (Беер Шева), а постижението е посрещнато с изключителен ентусиазъм от местната публика в Кърджали.

ЦСКА посреща Киров с добре дошъл и му пожелава здраве и много победи с младия български състав на „червените“!