Наско Сираков отиде в Хасково, за да се срещне със Станимир Стоилов, който към днешна дата е вариант №1 за треньорския пост в Левски. Както „Мач Телеграф“ анонсира, преговорите между двете страни са предварително обречени, защото Мъри има едно-единствено условия, за да поеме "сините", което на този етап не може да бъде спазено. Стоилов иска клубът да има пари, за да се плащат редовно заплатите на футболистите и служителите.

Наши източници разкриха, че Сираков така и не е направил конкретна оферта към Мъри за треньорския пост на "Герена". Той обяснил на Стоилов, че на този етап не може да му предложи нищо и уточнил, че след няколко дни ще има повече яснота относно финансовото състояние на клуба и евентуално тогава ще има някаква оферта за Мъри.

Иначе мажоритарният собственик на Левски е отишъл в Хасково за срещата си с легендарния треньор още рано сутринта.

Антон Узунов
11 снимки

"Левскари, обръщам се към всички вас, за да ви информирам, че днес, 23 август, в Хасково се срещнах с най-успешния треньор на Левски Станимир Стоилов. Воден от убеждението, че той е единствената опция за излизането на клуба от изключително тежката ситуация, в която се намира, му предложих да се завърне в Левски и да помогне на любимия отбор.

В разговора ми с него бях максимално коректен, открит и честен относно финансовото положение на Левски, което към този момент не е добро. Споделих убеждението, че именно той е човекът, който може да обедини „синята“ общност и да изведе отбора от кризата, в която се намира. Станимир Стоилов винаги е бил първата ми опция за старши треньор от момента, в който станах мажоритарен собственик на Левски. Разговорите ни със Станимир Стоилов ще продължат идните дни", обяви Наско Сираков след срещата си с Мъри.

Няма изгледи Левски да излезе от финансовата криза, която разтърсва клуба  по времето на управлението на Наско Сираков. Към днешна дата футболистите на "сините" имат да взимат по 3-4 заплати и 7 премии, които са още от миналия сезон. Интересно е да се отчете, че през предишната кампания футболистите са си заработили скромните 8 премии, от които са взели само една.

Антон Узунов
87 снимки

Още по-тежка е ситуацията със служителите на клуба, които също не са взимали дълго време заплати.

Ясно е, че Станимир Стоилов няма да се върне в Левски при положение, че клубът не може да изпълни единственото му условие - да има пари за заплати на футболисти и служители.

Повече подробности четете в днешния брой на „Мач Телеграф“