Невиждан саботаж в Левски! Бившият шеф на "синята" Академията и главен мениджър на първия отбор Йончо Арсов е изтрил данните за "сините" юноши, след като подаде оставка, пише в днешния си брой вестник "Мач Телеграф". 

Припомняме, че той си тръгна заедно със Станимир Стоилов и запознати твърдят, че дори е напуснал България в посока Германия. 

Йончо Арсов е заличил данните в паметта на лаптоп, ползван в Академията и съдържащ огромна база от информация за юношите. Данните в нея били подробни и категоризирали до голяма степен бъдещето на младите футболисти. 

Тези, които според специалистите в Академията имат бляскаво бъдеще, са оцветени в зелено. Юношите, за които се смята, че притежават качества на средно ниво - са в жълто. Тези, които според спортно-техническото ръководство на Левски нямат бъдеще - са в червено.

Отделно в базата данни е имало и конкретни оценки на редица от качествата на всички младоци в школата. 

Йончо Арсов, който е имал пълен достъп до въпросния лаптоп, е изтрил тази изключително важна информация, а на "Герена" са бесни от тези му действия.

За саботажа първи разбрал новият старши треньор на Левски Елин Топузаков, който искал да огледа данните, за да викне в първия отбор най-перспективните юноши на "Герена". Той обаче установил с ужас, че всичко е изтрито. 

"Сините" ще се опитат да възстановят данните, ползвайки услугите на компютърен специалист, но на този етап не е ясно дали това ще се случи.

От Левски разкриха пред "Мач Телеграф", че Академията на клуба не помни такъв саботаж.