Левски приема Берое в двубой от 27-ия кръг на efbet Лига. Двубоят на стадион “Георги Аспарухов” стартира в 20:00 часа и ще бъде предаван пряко в ефира на DIEMA SPORT. Gong.bg ще проследи всичко най-интересно от срещата на живо.

Домакините излизат в днешния мач като пети във временното класиране и при евентуална победа изравняват по точки четвъртия Черно море. “Сините” все още имат своите шансове и за топ 3, но за целта не трябва да правят грешни стъпки до края на шампионата. Момчетата на Елин Топузаков се намират в доста добра форма, като вече 7 мача са без загуба. В миналия кръг прекъснаха серията си от 4 поредни победи, след като направиха нулево равенство в голямото дерби срещу ЦСКА .

Иначе през седмицата “сините” се готвеха без Кристиан Димитров и Хосе Кордоба, които са под въпрос за днешната среща, а част от тренировките пропусна и Уелтон. По последна информация обаче бразилецът ще бъде на линия за мача с Берое.

“Заралии” пристигат в София като 12-ти в класирането и към момента попадат в групата от отбори, които ще играят плейоф за оставане в елита след края на редовния сезон. Старозагорци са с 24 пункта след 26 изиграни срещи и днес със сигурност им са нужни трите точки, ако не искат да се смъкнат още по-надолу в класирането. Берое е записал само една победа в последните си 7 срещи, дошла в гостуването на Спартак Варна преди два кръга. 

Добрата новина за Николай Киров е, че той ще може да разчита на Калоян Кръстев, който се завръща в групата след контузия. Под въпрос до последно обаче е Бубакар Траоре, който все още има проблеми с документите и не може да бъде картотекиран.

Вероятни състави: 

Левски: Андреев, Цунами, Ван дер Каап, Сундберг, Петрис, Кръстев, Краев, Уелтон, Попов, Роналдо, Рикардиньо;

Берое: Караджов, Каскардо, Енрике, Челич, Георгиев, Юсеин, Мара, Мечев, Машедо, Йорданов, Трибуле;