Крумовград шокира Лудогорец, побеждавайки го с 3:1 в първия кръг на първенството. Старши треньорът на тима Неманя Миланович даде пресконференция няколко дни след победата над шампионите.

"Беше първи мач, а програмата в началото се оказа много тежка – да започнем с 1-ия и след това с 2-ия от миналата година. Но трябва да призная, че имахме късмет. все пак имаме 15 нови футболисти, не се прави лесно синхрон. Но няма какво да губим от гостуването на ЦСКА, така че очакваме този мач напълно спокойно. Победата над Лудогорец ни даде увереност, от която имахме нужда. Но не съм привърженик на големите очаквания, ще вървим стъпка по стъпка. Нашата цел е да сме по-добри във всеки следващ мач. Имаме достатъчно добри играчи, ча да останем в първа дивизия. Селекцията на практика е приключила. Очакваме още един футболист и той ще бъде офанзивен", заяви Миланович по повод успеха над шампионите.

"Историята си е история. Тя е минало. Не можем да направим нищо по въпроса и не се фокусирам върху такива факти. Но повтарям, че имахме късмет и се възползвахме от умората, която се виждаше у техния отбор. Положението е същото както с историята. Трябва да извлечем максимума от ситуацията, че играем в Пловдив. Нищо не можем да направим. Положението е такова, каквото е".

start-photo.bg
7 снимки

Администраторът на клуба Тугай Осман пък допълни, че стадионът ще се подобрява и се работи по въпроса с взимането на лиценз за първа лига, но изисква време този процес. И също така благодари на общината в Крумовград за сътрудничеството.

"Искам да кажа, че ФК Крумовград е дългосрочен проект. Бюджетът е подсигурен за този сезон и опасности от сътресения няма", допълни шефът в клуба от граничния град.

Първенството започна с грешни стъпки на Левски и Лудогорец и равенство на ЦСКА в Пазарджик. Но това не е показателно смята шведският специалист и не бива да се приема като тенденция.

"Ние вярваме в себе си. Моето желание е да играем групата за 7-10 място в плейофната част и да завършим на 7-о място. Сега мислим за следващата среща, а мога да кажа, че ЦСКА е много добър отбор. Познавам Саша Илич като футболист на Партизан (Белград), защото аз съм голям фен на този отбор. Но лично не сме се виждали", заяви още Миланович, който е роден в Босна и Херцеговина, но израства в Швеция.

След това той добави, че Лудогорец, Левски, ЦСКА и ЦСКА 1948 ще завършат на първите четири места в крайното класиране, но не може да се ангажира в какъв ред.

"Балкани (Косово) е много добър отбор и това се видя в турнира Лига на Конференциите. Срещу Лудогорец те играха много добре през първото полувреме, но през второто българският отбор доминираше и беше много по-добър. Според мене, напълно реално е Лудогорец да вкара три гола на реванша. И мисля, че отборът от Разград ще продължи в следващия кръг", допълни 51-годишният треньор.