Турски анализатори използваха платената платформа Comparisonator, за да определят най-добрите футболисти на Балканите по постове. Те сравняват играчи от въпросните 7 първенства - Словения, Босна и Херцеговина, Сърбия, Румъния, България, Турция и Гърция. И най-любопитното име сред всички отличени футболисти е това на Юрген Матей.

Капитанът на ЦСКА е вторият най-добър защитник на Балканите, като пред него е Миле Шкорич от Осиек, а тройката допълва Йонуц Ларие от Фарул Констанца. Хърватинът Шкорич игра и в двата мача срещу ЦСКА в квалификациите за Лигата на конференциите, но определено не блесна кой знае колко. Все пак „червените“ му вкараха 4 гола на „Васил Левски“ и един в Осиек. Именно той отбеляза попадението за хърватите в реванша, но представянето му в защита бе далеч от блестящото.

Матей от своя страна е отличен в Европа. Именно той отбеляза историческия гол за 3:0 срещу Виктория Пилзен в реванша. Защитникът на "червените" е играл в абсолютно всеки мач от началото на сезона, като срещу ЦСКА 1948 донесе трудната победа с впечатляващо попадение от над 35 метра. Третият в класацията на турските анализатори е Йонуц Ларие, който е на достолепните 34 години, но въпреки това играе много силно за Фарул. При бранителите се изследват следните 5 показатели – брой защитни действия, успешни защитни действия, единоборства, отнети топки и отнети топки в половината на противника. И по целия този индекс Юрген Матей е номер 2 на Балканите, което е сериозно постижение.

Любопитна и е тройката при нападателите. Там номер 1 е Рикардо Гомеш от Партизан, който отбеляза 16 гола и добави още 4 асистенции само от началото на сезона. Логично Гомеш е и най-добрият атакуващ играч, но точно зад него по представяне е асът на Хайдук Сплит Марко Ливая, а Карлитос от гръцкия Панатинайкос е на трето място.