Левски води жестока битка за лиценза на клуба за новия сезон. Към днешна дата той е солидно застрашен заради големите и по-важно многобройните дългове на клуба. Изпълнителният директор Иво Ивков, шефът на УС Даниел Боримиров и старши треньорът Станимир Стоилов по цял ден са на „Герена“, за да се справят със ситуацията, въпреки че в касата няма пари. До края на месеца „сините“ трябва да изчистят най-наболелите проблеми, ако искат да запазят професионалния си статут.

Антон Узунов
100 снимки

Подводните камъни обаче дебнат отвсякъде. Един от тях е доста солиден, но същевременно странен. Оказа се, че нападател, който е вкарал само 1 гол за Левски, въпреки че има мачове за тима за цели 6 сезона, разклати допълнително лиценза на „сините“. Става дума за Илия Димитров, който миналата година разтрогна едностранно договора си с клуба, а сега е част от Локомотив София, твърди "Мач Телеграф". Той е излязъл от школата на „Герена“, а в края на престоя си в Левски заплатата му е била близо 10 000 лева, което е впечатляваща сума за юноша, който не е блестял особено с изявите си за тима. Та Илия Димитров е поискал „сините“ да му изплатят веднага и на куп парите, които му дължат.

Той е отказал това да стане на разсрочено плащане, което принципно е стандартната практика в такава ситуация. Нежеланието на нападателя да подпише споразумение с клуба вкарва „сините“ в тежка ситуация, защото от „Герена“ и без това едва събират пари, за да плащат на големите си кредитори като Петър Хубчев и асистентите му. В дългия списък с хора, с които Левски трябва да се разбере до края на месеца фигурират имената на още няколко футболисти, които доскоро бяха на „Герена“ и се ползват със статута на левскари.

Става дума за защитника Живко Атанасов, който сега играе за Черно море, Илия Юруков, който отиде в Арда и Симеон Славчев, преминал в Локомотив София. Ситуацията с последния също е доста сложна, защото в договора му със „сините“ фигурирала сумата от 22 000 евро за заплата! Халфът има да взима доста пари от Левски, но поне е влязъл в положение на клуба и не иска дългът да бъде изплатен до края на месеца.

Добрата новина за „сините“ е, че нападателят Насиру Мохамед няма да прави спънки на „сините“ за лиценза. Дългът към него е около 400 000.