Футболистът на ЦСКА – Дауда Бамба, си е тръгнал от отбора, като най-вероятно се е прибрал в Норвегия, където е преминало детството му. Очаква се 27-годшният нападател скоро да се подложи на операция заради контузията в коляното, която забави с цял месец трансфера му на стадион „Българска армия“.

За последно той игра за „червените“ при домакинската победа с 2:1 над Пирин Благоевград в началото на този месец, но след това не попадна в състава на Саша Илич в четири последователни срещи, тъй като травмата отскоро отново му създава сериозни проблеми.

startphoto.bg
86 снимки

Бамба трябваше да подпише с ЦСКА още в началото на месец юли, но тогава от „Армията“ обявиха, че не е преминал успешно медицинските прегледи, като има предпоставки за травма в коляното, която може да се избегне при прилагане на превантивни терапии. Лично старши треньорът Саша Илич настоя нападателят да остане да тренира с отбора, като се следи неговото състояние, и в крайна сметка Бамба подписа с „червените“ в началото на месец август.

Дотук през сезона той записа осем мача във всички турнири и отбеляза едно попадение за победата с 1:0 над Спартак във Варна. Има обаче голяма вероятност котдивоарецът да не играе повече за ЦСКА, след като договорът му е само до лятото и може да бъде прекратен предсрочно. По този начин столичани остават с двама типични централни нападатели - Дюкенс Назон и Бисмарк Чарлс.