Осемте милиона лева потекоха към кредиторите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД. Така продължилата 6 години сага окончателно приключи.

Според информация на „Тема спорт” разпределението на парите е започнало в сряда и вече десетки души са си взели дължимото.

Все още обаче редица кредитори не са подали сметки до синдика Дора Милева, на които да получат своите суми.

Най-едрият кредитор на фалиралото дружество е бил удовлетворен първи - Националната агенция по приходите (НАП).

Държавното учреждение очакваше над 4,8 милиона лева, които вече са преведени по сметките на НАП. ТАка са покрити около 40% от натрупаните в продължение на десетилетие задължения за осигуровки и данъци. Това е безпрецедентен в България процент на удовлетворение на толкова едър кредитор.

Освен НАП ще бъдат удовлетворени поне още 140 физически и юридически лица. Всички футболсити, треньори и служители в клуба, към които е имало задължения, получават сумите си на 100%.

С най-голямо вземане след НАП е бившият треньор на ЦСКА Стойчо Младенов - 240 620 лева. Той обаче още не е получил сумата.

„Г-н Младенов не ми е предоставил сметка, по която да му преведа дължимото”, заяви синдикът Дора Милева.

Самият специалист не пожела да коментира пред изданието ситуацията: „Изведнъж станахте много загрижени. Да ме бяхте попитали в месеците, когато не съм получавал заплата.”