Помощник-треньорът на ЦСКА Анатоли Нанков говори пред медиите преди неделното дерби срещу Левски. Той заяви, че състоянието на отбора е добро, подготвен е максимално и настройките са насочени само към победата.   

„Състоянието на отбор е добро. Тренираме добре, има настроение в отбора. На 90% са здрави всички и ще са на разположение на старши треньора Стойчо Младенов. Имаме някои контузени. Варела няма да играе, както и Гарсес, на 90%. Хубавото е, че Вион се връща в групата за мача“.

„Решението за това господин Стойчо Младенов да не присъства на пресконференцията си е негова. Аз изпълнявам. Очаква ни най-хубавия мач в България, ще има много публика. И времето се надявам да е добро за мача. Настройките и за двата отбора ще е за победа. Надявам се ние да излезем победители. В Левски има надграждане, имаха нелоши мачове през пролетта. Смятам, че ние сме по-класния отбор и се надявам да победим“.

„Ние не се притесняваме от съдиите. Така са решили в Съдийската комисия. Явно трябва да се даде шанс и на по-малко опитни арбитри. Надявам се да отсъжда това, което вижда и да свири коректно. Първо дерби за него. Нямаме притеснение от тази гледна точка. Когато има несправедливост, има нужда да реагираме. Когато нещата са коректни, никога не са имали проблеми с нас арбитрите“.

„Всички се притесняваме, това е неприятно. Не мисля, че би оказало влияние и специално за мача, но като всички хора на света, нормално и футболистите да изживяват по един начин войната в Украйна. Надявам се това да не попречи на футболистите“, заяви Нанков на пресконференцията.