ЦСКА записа втора загуба по време на предсезонната си зимна подготовка в Турция, губейки от четвъртия в първата лига на Иран – Трактор Сази с 0:1 на терените в комплекс „Папилон“. След поражението с 0:2 от полския Корона Киелце, за втори път поред столичани не демонстрираха нужното качество, за да запишат позитивен резултат в южната ни съседка.

Сафаа Хади откри резултата в срещата в 52-ата минута след щастлив рикошет, което на практика раздели двата отбора. Иначе, през първото полувреме ЦСКА беше по-напористият отбор и създаде няколко положения пред вратата на вратаря на Трактор, като най-опасното се яви пред Браян Кордоба, ала ударът на бранителя отблизо бе отразен от стража на иранците.

Четвърт час преди края на срещата капитанът – Амос Юга, за втори пореден мач в Турция бе изгонен, след като реферът му показа втори жълт картон.

Сега за ЦСКА предстоят тренировки, след което тимът ще проведе спаринг с Тренчин от Словакия. Тимът е шести в местната Цоргон лига.

Тобиас Хайнц не бе в групата за срещата с четвъртия в иранското първенство поради леки здравословни проблеми, а впечатление направи липсата също така на Дюкенс Назон и Фернандо Каранга. "Червените" бяха подкрепени в срещата и с Трактор от 30-ина свои привърженици, които със своите песни огласиха терените на "Папилон Сентър" край Анталия.

След шест минути игра Улаус Скаршем хитро пусна зад отбраната на Трактор пас по земя, към който се бе устремил Джонатан Линдсет, но вратарят на иранците излезе и улови. Първият точен удар в двубоя дойде в осмата минута, когато Матиас Фаетон стреля от средна дистанция, но не затрудни стража на Трактор. Три след това Скаршем върна спорна топка назад към сънародника си Линдсет, който обстрелва с второто докосване вратата на Фурхамиди, ала встрани.

Натискът на столичани продължи, а Линдсет изведе вляво спринтиращия Матиас Фаетон. Той не действа егоистично и комбинира успоредно с Естрада, който овладя доста лошо, което позволи на бранител от Иран да спре устрема на нападението от ЦСКА. След 18 минути игра в Турция дойде първият по-сериозен пропуск пред двете врати. Тибо Вион центрира отлично от свободен удар в наказателното на Трактор към двама напълно свободни свои съиграчи. Топката беше отиграна от Християн Петров с крак отблизо, но с чудесна реакция вратарят на Трактор отби топката.

startphoto.bg
85 снимки

В 24-ата Линдсет отново видя Фаетон вляво, който се надигра с бранителя Сиамак и стреля по диагонала, но стражът на съперника спаси. 90 секунди след това иранците стигнаха до опасна възможност, след като Амос Юга загуби топката в опасна зона. Густаво намери с пас по земя Амирхосеин, който стреля от движение, но встрани от вратата на Евтимов.

В последната минута от първото полувреме малко раздели новото попълнение на ЦСКА - Улаус Скаршем, от дебютен гол с червения екип. Норвежецът не се посвени да стреля от дистанция, ала топката профуча опасно край вратата на Трактор. Второто полувреме в Турция започна със спречкване между футболистите на ЦСКА и Трактор. Двата отбора се счепкаха край страничната линия поради груби действия от играч на Трактор и Енес Махмутович, но капитанът на иранците - Рикардо Алвеш, успокои ситуацията с думи.

В 52-ата минута обаче отбраната на ЦСКА се пропука, а Сафа Хади откри резултата в срещата. 25-годишният полузащитник отправи удар от средна дистанция, а рикошет в тялото на Християн Петров промени траекторията на топката и заблуди Бусато, след което топката влетя в "червената" врата.

При последвалата атака "червените" стигнаха до фал, а топката беше центрирана в наказателното на Трактор от Вион. Енес Махмутович се извиси, но не нанесе точен изстрел към вратата на съперника, а топката отиде вдясно за Линдсет. Норвежецът опита успореден пас, но отбраната на "черните" се справи и изби напред.

В 73-ата Мехди Шири от иранците шутира от фал, но той не затрудни особено Бусато, който спаси. Четвърт час преди края на двубоя капитанът на ЦСКА - Амос Юга, бе изгонен за втори пореден път по време на контролите на тима в Турция. Лидерът на "червените' фаулира в центъра на терена голмайстора Хади, което не остави избор на турския рефер да изгони играча от ЦАР. Веднага от скамейката на столичани пък се появи на негово място Марк-Емилио Папазов.

LIVE / ЦСКА - ТРАКТОР САЗИ 0:1

0:1 Хади 52'

ЦСКА:  25. Димитър Евтимов, 19. Иван Турицов, 6. Християн Петров, 13. Браян Кордоба, 15. Тибо Вион, 21. Амос Юга (к), 26. Марселино Кареасо, 10. Джонатан Линдсет, 7. Улаус Скаршем, 11. Матиас Фаетон, 29. Майкъл Естрада

Резерви: 1. Густаво Бусато, 12. Марин Орлинов, 2. Юрген Матей, 4. Мено Кох, 3. Сейни Санянг, 22. Енес Махмутович, 8. Станислав Шопов, 27. Лазар Туферджич, 17. Емануел Шакич, 23. Илиан Антонов, 16. Георги Чорбаджийски, 24. Марк-Емилио Папазов, 30. Данило Асприля

Старши треньор: Нестор Ел Маестро

Трактор: 1. Хюсеин Пурхамиди, 88. Сиамак Немати, 33. Ареф Агаси, 4. Мохамад Агджанпур, 17. Саеид Каримазар, 10. Рикардо Алвеш, 6. Сейед Мехди Хосейни, 7. Густаво, 27. Саяд Ашури, 9. Амирхосеин Хосеинзаде, 30. Ромел Киото