Отборите на ЦСКА и Локомотив Пловдив си спретнаха лудо равенство 1:1 в двубой от 26-и кръг на efbet Лига, с което закриха редовния дял от първенството. Още в 4-ата минута на двубоя Лукас Салинас се възползва перфектно от грешка в "червената" отбрана и парира Густаво Бусато. В 66-ата минута Милош Петрович направи грешката да си изкара втори жълт картон и остави отбора си с човек по-малко. В 83-ата минута Тиаго Родригес върна равенството с уникален изстрел от границата на наказателното поле. 


Антон Узунов
32 снимки

Още в 4-ата минута Лукас Салинас се възползва перфектно от грешка в "червената" отбрана! Пламен Гълъбов и Петър Занев не успяха да се разберат кой да играе с топката, което позвли на Салинас да се промъкне и да я изпрати в мрежата на Бусато.


Последваха напрегнати минути на "Българска армия", в които и двата отбора се втурнаха в нападение. 

В 11-ата минута Йосип Томашевич се включи добре в атаката на "черно-белите" и опита удар, но изстрелът бе блокиран от Валентин Антов. 


Пет минути по-късно Али Соу бе близо до това да сложи край на головата си суша, но ударът му с глава разтресе напречната греда на вратата на Мартин Луков. 

Последва топовен изстрел на Едвин Джеси, който можеше да възстанови равенството в срещата. Футболистът обаче остана на крачка от забележително попадение, тъй като топката отново срещна гредата. 

Статичните положения пред двата отбора валяха, но нито ЦСКА, нито Локо Пловдив успяха да се възползват от тях. 

В края на първата част "червените" пропиляха нова страхотна възможност, след като Греъм Кери центрира перфектно от пряк свободен удар, но разбъркването в наказателното поле на "смърфовете" не позволи резултатът да бъде променен. 

lap.bg
51 снимки

Втората част стартира с поредно статично положение за ЦСКА и поредна пропусната възможност за "червените"! Греъм Кери центрира към наказателното поле, но опитът на Валентин Антов прелетя встрани от вратата. 

"Смърфовете" отвърнаха с пробив на Анте Аралица, който навлезе на скорост в наказателното поле на "червените", но Пламен Гълъбов се намеси и го прекъсна.

Последва спокойствие на "Българска армия", докато в 66-ата минута Милош Петрович не реши да си изкара втори жълт картон и да остави своите с човек по-малко, препъвайки Кристиян Малинов. 

Подобно на последния сблъсък на "червените", и тук ЦСКА реализира в края на срещата. С първия си точен удар във вратата "червените" възстановиха равенството чрез бомбастичен удар на Тиаго Родригес от границата на наказателното поле. 


Последва удар на Греъм Кери от изключително трудна позиция, който бе в очертанията на вратата, но Мартин Луков изби по невероятен начин и опази мрежата си. 

Страстите в центъра на София се нагорещиха, което доведе до жълти картони за хора от скамейките на двата тима. Кирил Динчев и Бруно Акрапович получиха официални предупреждения.

В края на мача "червените" опитаха да вземат максимума, но без успех. 

Така двубоят завърши 1:1, което отреди на Локомотив Пловдив второто място, а ЦСКА остана трети, въпреки че има същия брой точки - 50. 

Предстоящите плейофни сблъсъци в първенството можете да видите ТУК! 


СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЦСКА: 
13. Густаво Бусато, 6. Рубен Пинто, 8. Греъм Кери, 11. Петър Занев (к), 15. Кристиян Малинов, 18. Брадли Мазику, 19. Иван Турицов, 21. Едвин Джеси, 26. Валентин Антов, 22. Али Соу, 28. Пламен Гълъбов 

Треньор: Милош Крушчич

Локомотив Пловдив: 71. Мартин Луков, 61. Динис Алмейда, 25. Лукас Масоеро, 20. Милош Петрович, 10. Парвиз Умарбаев, 34. Петър Витанов, 50. Йосип Томашевич, 9. Бирсент Карагарен, 16. Лукас Салинас, 14. Димитър Илиев (к), 77. Анте Аралица

Треньор: Бруно Акрапович