Наставникът на Левски Станимир Стоилов говори по различни теми, свързани с Левски. Треньорът сподели мнението си след победата на "сините" над Ботев Враца, като засегна отново проблемът с терените, а и определи Батков-младши като "малък" и "незначителен" човек.

"Общо взето съм доволен повече от първото полувреме, когато имахме надмощие. Отбелязахмме два красиви гола, имахме тотално предимство в мача. Доволен съм от ситуациите, трябва да продължим да работим, защото отново пропускаме", започна Стоилов.

"Очаквам по-динамично и агресивно да опитваме да отнемем топката. Като ситуации и присъствие на терена, мачът беше прекалено лесен за нас откъм класа. Според мен е прекалено хубаво, на този етап не сме стигнали максималното си игрово поведение. С всеки ден се подобрява теренът, защото виждате като е добър, става и хубав мач", продължи Мъри.

"Основното, за да постигнеш серия от победи, е да поддържаш едно и също ниво в редица мачове. Трябва да подобряваме някои неща, както казах. Надявам се след паузата от шампионата да има по-добри възможности за игра. Отборът на Враца опита да играе добър футбол и се представи добре. По принцип Уелтън не е изявен голмайстор, но се старае и трябва да продължи да работи. Дано хората видят същия Уелтън. Колкото за Дважад, твърде е млад и трябва да навлезе в нашата динамика на игра", добави наставникът на Левски.

"Статичните положения са изключително опасни за всеки отбор, постоянно тренираме корнери. По-лесно е именно от такива положения, отколкото от комбинации. Футболистите трябва малко повече да повярват в себе си. Отбелязахме две дузпи поредни, но сега отново пропуснахме. Аз съм човекът, който определя, така че футболистите трябва просто да се стараят и да тренират. Няма да ги виня за всичко, ще търсим изпълнителя, докато намерим такъв. Въпросът е повече за увереност, отколкото за майсторство", коментира треньорът.

"Незначителна фигура е Батков-младши и не ме вълнува. Много е малък още, не е заслужил да му отговарям", сподели Мъри.

"Всеки ден изисквам повече и повече, трябва да играем на по-добро ниво. Благодарни сме на привържениците, това е големият капитан на Левски, всички други сме временни. Футболистите и треньорите сме задължени да бъдем на нивото на феновете. До 90-а минута искаме да играем с хъс и агресия, привържениците заслужават това. Рикардиньо има от доста време този проблем. Най-вече той се влоши, след като се прибрахме в България заради терените. Не мисля, че е нещо голямо, след всеки мач изпитва болка", заяви Станимир Стоилов.

"Сега ще има пауза, а това е много важно за нас. Ще има 20 дена без мачове, може би трябва да отидем в друго първенство. Изключително недобре направена програма. Затова претендирах да започнем по-късно, а сега ще имаме 20 дни пауза. Всякакви видове оправдания са доста несериозни. Изключително недобре обмислено, наистина. Трябва да има повече мачове и сгъстена програма", завърши специалистът.

Повече за мнението на Мъри Стоилов по различни теми може да видите във видеото!

подкрепя българския спорт